Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 8-as koleszterinem van 26...

8-as koleszterinem van 26 évesen ami nagyon magas érték, még nem kaptam rá gyógyszert, meddig húzhatom így?

Figyelt kérdés

2 hónapja egy nagy labor eredményéből derült ki, hogy kerek 8-as az összkoleszterin szintem. Ezek után a háziorvosom utánanézett az eddigi vérképeimnek és kiderült már 6 éve 20 évesen is 7 fölött volt valamivel.

Mindezek ellenére nem kaptam gyógyszert sem a háziorvosomtól sem a kardiológustól, hanem életmód váltásra kértek és negyedévente mérés.

A következő így 1 hónap múlva esedékes, de amit azóta olvastam ebben a témában, egy olyan mértékű szorongást idézett elő bennem, aminek következtében már kialakult a pánikbetegség is.

Valaki azt mondja, hogy az életmódváltás segíthet, de ha nem akkor még a gyógyszerrel van még időm levinni.

Valaki pedig azt mondja, ez már most is bármelyik pillanatban nagy probléma lehet.

Az utóbbi vélemények miatt 2 hónapja minden napom minden perce rettegés és nem tudom mit higgyek már ezzel kapcsolatban.

Ráadásul valószínűleg tovább ártottam magamnak, mivel átálltam vegán étrendre és a párolásokat, sütéseket olívaolajban csináltam, amit most tudtam meg nem olyan rég, hogy hevítve csak ártok vele.

Dohányzásról 5-6 éve leszoktam, alkoholt csak mértékkel iszom, a mozgáshiányos életmódomon elkezdtem változtatni.

Mit tehetek még, mire számíthatok? Elsősorban az érdekel van-e még időm változtatni akár életmóddal, akár gyógyszerrel?

[A szívultrahangon még nem láttak koszorúér problémát, csak minimális szívnagyobbodást, de az elvileg nem függ össze ezzel, így nincs vele teendő az orvos szerint]

2014. szept. 12. 02:07
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Apukám most 91.éves, már ezer éve magas koleszterinnel él. Semmit nem szed rá, nem diétázik, semmi. Jól van.
2022. jún. 10. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!