Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől hízhat az ember "csak...

Mitől hízhat az ember "csak úgy" 5 kilót?

Figyelt kérdés
Másfél hónap alatt híztam 5 kilót, indokolatlanul. Nem vagyok hízásra hajlamos, átlagos a testalkatom, nem ettem többet, nem mozogtam kevesebbet. Mitől lehet ez?
2014. szept. 7. 16:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Többet ettél. Ne mondd, hogy nem, mert magadnak hazudsz. Ha megszámolnád minden nap, hogy mennyit eszel, akkor meglepődnél.

Meg lehet a hidegtől is, kevesebbet mozogsz stb., egy csomó oka lehet. Több folyadékot tartasz bent, a mérés előtt nem voltál sz rni és még sorolhatnám, hogy mitől függ a testsúly.

2014. szept. 7. 16:46
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
Mindenkeppen valami betegseg van mogotte
2014. szept. 7. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:

Én például hormonproblémától híztam. Nem 5, hanem 15 kilót egy hónap alatt. Aztán a következő hónapban még ötöt, pedig akkor már megijedtem és drasztikus fogyókúrába fogtam. Lehet, hogy ezért "csak" ilyen keveset.

Ha nálad is valóban külső változás nélkül történt a dolog, akkor menj orvoshoz! Én kaptam gyógyszert, 3 hónapig szedtem, ez idő alatt minden diéta nélkül leadtam a súlyfelesleget. Ma már csak a striák és a megereszkedett mell emlékeztet arra, hogy valaha ez történt. Emiatt viszont ajánlom is, hogy ne várj sokáig, 5 kiló súlyingást még elvisel a test, de amikor 15-20 kiló lesz belőle, annak a nyomait már maximum késsel lehet eltüntetni :S

2014. szept. 7. 16:53
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy stessz miatt.
2014. szept. 7. 16:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem sajnos nem ettem többet, ha így lenne nem aggódnék. Sőt, az első 2-3 kiló óta kevesebbet is, a plusz fölösleges kalóriákat, amiktől azelőtt nem híztam, azokat is elhagytam. Terhességi cukrom volt anno, így képben vagyok mi mennyi (szénhidrát, kalória, glikémiás index).

Elég sok a stressz, de én a stressztől fogyni szoktam, ezért sem értem.

2014. szept. 7. 17:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon kevés folyadékot iszom mostanában, amit megiszom, azt is egyszerre. Nincs 1 liter szerintem is azt is max 4 részletben egy nap. Ez okozhat ilyet?
2014. szept. 7. 17:04
 7/9 anonim ***** válasza:
pajzsmirigy-alulműködés is lehetséges.
2014. szept. 7. 17:33
 8/9 anonim ***** válasza:

3. 15-20kg sem sok még, nem kell hozzá kés, nem tudom te hol élsz, de sokan leadtak már ennyit műtét nélkül. Ezt tuti a nők lapjában olvastad.

Ha azt nézzük, hogy 1,5 hónap alatt híztál 5kg-ot az szinte semmi, ugyanis heti 1kg testsúlyváltozás még normális. Ha egy hét alatt ment volna fel, azt mondom betegség, de így egyenlőre ez nem jelenthető ki egyértelműen. Normális életmód mellett normális testsúlyod lesz: normális kaja, mozgás és a többi, amit mindenki tud, de senkit sem érdekel. Szóval ezen még nem kell úgy kiakadni, ez tényleg csak 5kg.

2014. szept. 7. 18:15
 9/9 anonim ***** válasza:

8-as szerintem a 3-as válaszoló a bőr megnyúlásra és a bőr repedésre gondolt, hogy 15-20kg fogyás-hízás után csak a bőrhibákat késsel lehet eltávolítani.

Én is elmennék egy kivizsgálásra, ártani nem árt, és ott többet tudnak majd mondani.

2014. szept. 7. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!