Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi értelme van a levesnek?

Mi értelme van a levesnek?

Figyelt kérdés
Hiszen csak ízesített víz.

#táplálkozás #leves #táplélék
2014. aug. 28. 12:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
8: Viszont kell a változatosság. Nem lehet mindig nyers vagy párolt zöldséget enni, natúron megsütött hússal. Legalábbis én vágyom az ételekben is változatosságra, sokféleségre. És szeretem a leveseket is. De ha te nem szereted, akkor nem egyél.
2014. aug. 28. 14:19
 12/16 anonim ***** válasza:

Az az értelme, mint a többi ételnek, étel. Fogyókúrában egyébként jól jöhet, egész sokat lehet belőle enni viszonylag kevés kalóriában, több élvezet :) Ketogénben is jobb így szerintem, tovább tart a limitált mennyiségű zöldség... De maradjunk a normál embereknél.

Finom és más, mint a normál ételek. Nekem nagyon élvezetes bevágni 6 tálka levest. Tele van zöldséggel, olykor galuskával, zsírral (az nekem roppant fontos, bár némely vegyes zöldségleves szinte nélküle is elmegy)... Ha pár napig nem eszem levest, hiányzik.

Ja és az egyetlen ételem, amibe szerintem illik az ecet. Nélküle hogyan egyek ecetet, amit szintén szeretek? A saláták nem az én asztalom.

Folyadékbevitelnek vizet használok, könnyű meginni és jóval gyorsabb, mint akár 1 órán át pucolni zölséget a leveshez (néha másfél, néha jóval kevesebb, attól függ). Ha leves, legyen NAGY :D Akkor talán másnapra is marad 2 ember mellett...

2014. aug. 28. 17:25
 13/16 Szintiszoli123 ***** válasza:

"Nem lehet mindig nyers vagy párolt zöldséget enni, natúron megsütött hússal" - De igen. lehet.

Semmi "értelme" nincs a levesnek. Amit beleteszünk, megehetnénk víz nélkül is. Ugyanott lennénk. Még emészteni is jobban tudnánk, a víz csak megnehezíti az emésztést. A folyadékpótlást evés előtt fél órával vagy evés után 3/4-1 órával kell megoldani. Ettől persze még megemésztjük. Semmivel nem jobb vagy több a leves, mint ha ugyanazt "szilárd" kajaként ennénk meg.

Élvezeti értéke van, értelme nincs. Azért esszük, mert finom :)

2014. aug. 29. 10:06
 14/16 anonim ***** válasza:

#13: Neked lehet, másnak nem. Sosem enném meg a párolt zöldséget, ahogy egy száraz húst sem szívesen (nekem az száraz, amire nem igaz a következő: kalóriatartalma minimum felerészben zsírból jön, ilyen pl. a lazac, s rendes mennyiségű zsírban van megsütve).

Nemcsak azért eszek levest, mert finom. Egyszerűbb is főzni, mint sütni, mert az utóbbi vigyázat nélkül leég, de egészen más hangulatú is, sokkal többnek hat, máshogy ízesítem... S már írtam, ha nem eszem levest, hiányzik. Nem az íz miatt, mert ahogy írtad, víz nélkül is meg lehetne enni, márpedig úgy is nagyon finom (igazából nekem alapból finomabb, a zsírban sütés jót tesz a zöldségeknek... de a levest is fel tudom javítani, úgyhogy nincs gond).

Tőlem a világ többi része gondolhat, amit akar, én időnként levest fogok enni s borzalmas lenne, ha nem tehetném.

2014. aug. 29. 14:29
 15/16 Szintiszoli123 ***** válasza:
Minden igaz (lehet), amit írtál, de mind az élvezeti értékhez járul hozzá. Tehát nincs értelme (egészség szempontjából), egyszerűen van, aki úgy jobban szereti a kaját, ha leves formájában veszi magához.
2014. aug. 29. 16:06
 16/16 anonim válasza:
100%

Szerintem a levesnek egy nagy kalap szar értelme van!

Inkább iszok vizet+eszem főtt kaját zöldségekkel..

Azt utáltam hogy még gyerekkoromban rám is erőszakolták, legalább ha valaki utálja és megissza a napi vi'z szükségletét és mellé eszel főtt kaját akkor bizony semmi értelme. (EZ CSAK IS AZ ÉN OPCIÓM)

2015. jan. 28. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!