Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az baj-e, hogy testépítés...

Evakar kérdése:

Az baj-e, hogy testépítés alatt rengeteg gyümölcsöt eszem?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és minden nap edzem.

2014. aug. 28. 10:43
 1/6 anonim ***** válasza:
miert lenne mar baj?
2014. aug. 28. 11:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Mert olvastam egy oldalon, hogy a testépítő étrendbe nem fér bele, pedig szerintem ettől még csak hízni sem lehet
2014. aug. 28. 13:44
 3/6 anonim ***** válasza:

A testépítők valóban nem így szokták. Van, aki kerüli a gyümölcsöt, biztos, ami biztos, mások viszont direkt jónak tartják pl. edzés előtt. Mi az a rengeteg?

Tudod, a testépítők sem táplálkoznak egyformán s ugye, nem is egyformák. Az okosabbak tudják, hogy az a jó étkezés pusztán a testépítés szempontjából (az egészség az bonyolultabb dolog), amivel Te magad fejlődsz. Ezt pedig ki kell tapasztalni.

Ráadásul vannak emberek, akik izmosak, sportolnak és elsősorban gyümölcsöt esznek. S még cukorbeteggé sem válnak. Bámulatos az emberi test, a szépen levezetett szabályok és tények nem mindig vágnak egybe a tapasztalatokkal. Talán mert a helyzet sokkal bonyolultabb annál, hogy pár alaptényből le lehessen vezetni.

2014. aug. 28. 17:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor tehát nincs baj a gyümölcsel?
2014. aug. 28. 18:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Állítólag a sok gyümölcscukor nem egészséges, és jobban zsírosít. Az izmok a fruktózt nem tudják hasznosítani, csak a máj, ami jó részét zsírrá alakítja. Legalábbis ezt írják. Tehát testépítés szempontjából elvileg nem ideális kaja, de ez nem jelenti azt, hogy a testépítők ne ennének gyümölcsöt. Ha diétában vagy, és nem úgy mennek le a kilók, akkor egyél belőle kevesebbet, vagy szükség esetén a diéta idejére hagyd el. Tömegnöveléskor meg nyugodtan eheted szerintem.

A másik, ahogy előttem is írták, neked kell kitapasztalnod, mi hogy működik neked.

2014. aug. 28. 20:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha egy szálkásabb izomzatot szeretnél akkor elfelejteted a gyümölcsöket. Ha viszont tömegre mész akkor belefér, bár nem mindegy milyen gyümölcsöket eszel. A gyümölcs nem káros, csak számítanod kell rá hogy azzal is jönnek fel plusz kilók.
2014. aug. 29. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!