Egy jó nagy szelet kenyérbe kb mennyi szénhidrát van?
22:20 A kenyér a cukorfélék családjába tartozik??Gratulálok.:D
Szerintem te a b@romarcúak családjába, és a tudatlanok alfajába tartozol.:D
20:54... Még mindig jobb hozzájuk tartozni, mint a tudatlanokhoz -.-
Abban igazad van hogy nem magyaráztam el mire gondolok... a kenyér, helyesbítem, a gabonafélék családjába tartozik, viszont ha egy mikroszkóp alatt megvizsgálnád a finomított lisztből készült kenyeret, tehát a fehér kenyeret, akkor látnád azt hogy molekulárisan nem sok választja el cukrok szerkezetétől. Míg a cukrok mono- vagy diszacharidok, addig a gabonafélék poliszacharidok, nehezebben bomlanak pont ezért mert több száz egységből is felépülhetnek. A szőlőcukor(fruktóz) pl gyorsan felszívódó cukorféle, szinte rögtön a véráramba kerül, ő monoszacharid, ezért jó verseny, vagy vizsga előtt, megemeli a vércukor szintjét. Míg amit mi kristálycukorként(szacharóz) használunk az kb fél óra alatt kerül a véráramba, mert ő diszacharid. A fehér kenyér, mivel finomított, ezért kb 2 óra míg lebomlik. Ő poliszacharid, tartalék energiatároló. A barnakenyér nem finomított lisztből áll, azért mégtöbb összetevős, tehát még nehezebben bomlik, kevésbé hízlal pontosan emiatt a tulajdonsága miatt.
Szóval remélem sikerült a félreértést kiküszöbölnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!