írjon nekem valaki néhány laktatóbb receptet a 160gr szénhidrát diétára?
Egyeztess dietetikussal! Főleg, ha gondod van.
Én majd éhenhaltam a diéta alatt, nagyon szenvedtem, sok jót nem tudok mondani...
(nekem az vált be, bár ezt sem szabad, hogy délben keltem, így estig nagyjából be tudtam osztani a 160 grot)
Inzulinrezisztenciám miatt nekem is ezt kell tartanom.
Pl.
7 óra, reggeli
csak lassan oldódó CH legyen, kb. 25 gr:
fél szelet barna kenyér/vagy abonettből 4-5 bármennyi sovány felvágottal, sajttal, zöldségekkel
10 óra, tízórai:
10 gr lassan, 10 gr gyorsan oldódó CH:
2 dl kefir/ natur joghurt/tej és 3-4 szem Korpovit keksz, vagy 2-3 abonett szelet, vagy 3-4 evőkanál búzakorpa v. egyéb korpák, pelyhek
13 óra, ebéd
(ez kb 50-60 gr CH kell legyen, 30 lassan, 20 gyorsan oldódó CH): 2 szelet rántott sajt 15 dkg sült krumplival, bármennyi zöldséggel
vagy
Gyros tál zöldségekkel, ez szinte semmi CH-t nem tartalmaz, ez előtt ehetsz akár gulyás levest is.(abban viszont van bőven)
Székelykáposzta: laktató, de szinte CH-mentes, kérdés, hogy raknak-e bele rizst? Ha csak ez az ebéded, nyugodtan megehetsz hozzá 2-3 szelet barna kenyeret is.
16 óra, uzsonna,
csak gyorsan oldódó Ch20 gr:
gyümölcs, vagy tejtermék (én ilyenkor 1 almát és egy fél narancsot eszek meg, apró cikkekre vágva, szépen tálalva, hogy soknak tűnjön.
19 óra, vacsi: 20 lassú, 15 gyors CH:szendvics sok zöldséggel, felvágottal, sajttal és akár egy pohár tejjel!kefirrel/natúr joghurttal
22 óra 10 gr lassú CH
Szia!
Én a terhességem alatt 150 g Ch diétán voltam az inzulin mellett. Soha nem ettem magam degeszre, de éhes sem voltam soha.
A napi CH elosztás a következő volt:
reggeli 30 g- 10g gyors, 20g lassú felszívódású
tízórai 20 g- 10g gyors, 10g lassú felszívódású (pl gyümi vagy joghurt keksszel)
ebéd 50g
uzsonna 20g - csak gyors felszívódású (én ilyenkor mindig gyümit ettem)
vacsi 30g- 10g gyors, 20g lassú felszívódású
Kicsit macerás, de mérj ki magadnak a ch tábázat alapján pl rizst, tésztát vagy nokedlihez alapanyagokat és főzd meg. Ezt egyszer kell megcsinálni és utána látod majd, mennyit ehetsz meg. Amikor először csináltam így nokedlit a csirkepörihez, meg sem bírtam enni.
Kenyérből általában toast kenyeret ettem, mert azzal könnyű számolni. 1 szelet kb 10 g CH.
Azt még figyeld meg, hogy reagál a teljes kiörlésű dolgokra a szervezeted. Nekem pl ezek sokkal jobban megemelték a cukrom, így nem is ettem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!