A magas kakaótartalmú csokik is gátolják a fehérjék felszívódását? Vagy az jó szénhidrátnak számít?
Azért ennyire nem kell bonyolítani.
A túlzott cukorfogyasztás számos problémát okoz az egész szervezet szintjén, éppen ezért a desszerteket, a csokoládét, a gyümölcsöket, stb. ízlelni kell és nem mohón fogyasztani.
Természetes, hogy alkalmi minőségi édesség fogyasztása nem okoz problémákat, a magas kakaótartalmú csokoládé ideális példa erre.
"is gátolják" - mik gátolják még a fehérjék felszívódását?
A kakaó extra magas fitinsav tartalommal rendelkezik. A fotátok gátolhatják bizonyos a Ca, Mg, Fe, Cu, Zn felszívódását, de azt én sem tudom, mert senki és semmi nem ír róla, hogy a fehérjék felszívódására lenne bármilyen káros hatásuk. Max annyi, mint bármilyen gabonarostnak, hogy csökkentik a fehérjebontó enzimek támadási felületét, valamint gyorsítják a táplálék áthaladását az emésztőrendszerünkön, ezáltal annak kevesebb ideje marad felszívódni. Hogy ez elég-e ahhoz, hogy érezhetően romoljon a felszívódás, azt több, itt GYIK táplálkozás rovatában feltett kérdésem, ill. az arra kapott válaszok és a hosszas neten történő utánaolvasás után sem tudom neked megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!