Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lehet magas az összkoles...

Mitől lehet magas az összkoleszterinem? Lehet, hogy nem ittam eleget? SEGÍTSÉG

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves lány vagyok, és az orvosi egyetemre kell vérvétel. FÉl éve már voltam egyszer, akkor szinte minden értékem a normálisan alacsonyabban volt. Most megkaptam, és az összkoleszterinem 5,20 helyett 8,05. :( Nagyon kétségbe estem. Nem vagyok túlsúlyos. 175 cm és 60 kg. Nem eszem sok zsírosat, bár a vérvétel előtti nap itthon pont paprikás csirke volt tésztával. Ez lehetett a baj? Vagy hogy kevés vizet ittam, és sűrű volt a vérem? Sokat sportolok, heti 4x is, ha van alkalmam, sok gyümölcsöt és zöldséget eszem, bár igaz, ami igaz vizet keveset iszom :( Most akkor baj lenne velem? :( Segítsetek kérlek, valami megnyugtatót, 18 évesen elég kétségbeejtő. Kb. 2 hét múlva jön vissza a szabadságból a háziorvosom, akkor fogok elmenni egy kontrollra, de ez most nagyon kiborított.

2014. aug. 21. 19:21
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja, és fogamzásgátlót szedek... Ha ez jelent valamit.
2014. aug. 21. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:

A koleszterint a szervezet termeli és elsősorban nem az össz

száma a lényeges, hanem a jó és káros koleszterin aránya

2014. aug. 21. 20:31
 3/5 A kérdező kommentje:
A jókoleszterint nem írta ki külön a vizsgálat :(
2014. aug. 21. 20:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Illetve a HDL-t igen, az a jó, de a rosszat nem.
2014. aug. 21. 20:45
 5/5 anonim ***** válasza:

A koleszterin miatt nem kell pánikolnod.

http://www.youtube.com/watch?v=_hjqBG_fG4A

2014. aug. 21. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!