Van itt esetleg olyan, aki így táplálkozik? Többi lent.
Mivel állati fehérjét gyakorlatilag nem viszel be, különös gondot fordítanék a helyedben az olajos magvak (ahogy írtad is a diót és a mandulát) és a hüvelyesek (borsó, bab, földimogyoró, stb) fogyasztására. Ezeknek relatíve magas a fehérjetartalma, s bár ez nem állati, a "túléléshez" talán elég lesz.
Burgonya: keményítőforrás.
A hüvelyesekkel viszel be bőven CH-t is (csak nehogy túl sok kegyen a rost), alacsonyabb keményítőtartalmú zöldségekkel és gyümölcsökkel bemehet még a szükséges CH és vitamin. Zsiradék már megy olajos magvakból, írtad a kókuszreszeléket. Állati zsírok nyilván kiesnek, mert se hús, se tejtermék, se tojás, de ott vannak még a hidegen sajtolt olajok is.
Receptre nincs szükség. A fent leírtak felhasználásával azt csinálhatsz, amit akarsz. Használd a képzelőerőd.
Sz.tem azért elég hamar meg fogod unni, de hát ha nem szereted a húst, akkor nem.
Halak esetleg (sokfele van: tonhal, makrela, hekk, pangasius, ponty, harcsa, sullo, stb... vannak fustoltek, konzervben sos leben, fagyasztott, amit gyorsan ki lehet sutni, stb.)? Vagy rakok, tengeri egyebek nem izlenek? Nem kell minden nap ezeket enni, csak a valtozatossag kedveert. Es ezek nem "hus izuek". :)
Az avokado is egy taplalo etel, ha esetleg meg nem gondoltal ra.
A leírás alapján a fogyókúrásba is Te írtál be (ahol megjelentem 3 nem rövid hozzászólással)... Azért itt is hozzá tudok tenni 1-2 dolgot.
A hőkezelt gyümölcsök több irányzat szerint sem jók. Számomra eléggé logikus is, hogy értékesebbek nyersen és sokszor finomabbak is.
Ó, tehát más sem lakik jól a sült zöldségekkel (bár részedről ez tipp, nálam inkább tapasztalat)... Ok, Te akkor nem tudsz tojást tenni rá, de ha nem vagy ellenére, hogy mindenfélébe olajos magvat tegyél (kb. minden cikk arról ír a témában, hogy ne együnk sokat, egyesek a fitátokon akadnak fenn...), akkor az is sokat tud jelenteni. Ha a sült zöldségemet megszórom egy kis őrölt lenmaggal, dióval, finomabb, "ételebb" lesz, s a kalóriatöbblet minimálissága ellenére jobban is laktat. De tojástalan magkenyeret is lehet mellé enni éppenséggel. Azok trükkösek, a tojásosak nekem jobban szoktak sikerülni, de azért volt már pár sikeres fejlesztésem. A magropogósaimban eleve nincs tojás, azok mikróban gyorsan készült kis olajosmag-lapkák, teljesen ropognak, ami nekem csodálatos... A kalóriabevitel gyors megdobására eléggé alkalmasak, vigyázva pedig szénhidrátszegény fogyókúrához is. Ja, a kedvenc édesen fogyasztandó és totál nem szénhidrátszegény magropogósom: lenmag és dió fele-fele arányban, pici víz, ezt ellapogatva megsütöm/mikrózom (a mikró gyors és elvben kényelmes, de nagyon vigyázni kell, mert könnyen megég a közepe), majd mézet teszek rá. Grillázsos íze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!