Mit egyek, hogy végre felszedjek pár kilót?
A problémám az, hogy 162 cm vagyok, és csak 45 kg. Nem vagyok már tinédzser (22 múltam), úgyhogy kamaszkori hormonális változások nem állhatnak a háttérben. Tavaly nyáron egy vérvétel során kiderült, hogy nagyon-nagyon picit túlműködik a pajzsmirigyem, de mivel a túlműködés nagyon kevés volt, és az UH-n se mutatott ki semmi normálistól eltérőt, az orvos nem foglalkozott vele... Én eléggé hipochonder-fajta vagyok, tavaly az egész nyaram úgy telt, hogy pánikolva vártam az ultrahangot, amire eléggé késői időpontot kaptam csak. Mivel tavalyhoz képest semmit nem változott a testsúlyom - sőt! nagyjából 7 éve ennyi -, nem szeretném újabb vérvételnek alávetni magamat...
Nem fogytam semmit - de sajnos nem is hízok (ami talán emiatt az icipici túlműködés miatt lehet), pedig eszek hízlaló ételeket (csoki, ilyesmi), és rendszerint bőven este nyolc óra után szoktam vacsorázni.
Ami a legjobban zavar, az az, hogy úgy nézek ki, mint egy 15-16 éves kamasz lány, és a melleim is elég kicsik. Menstruálni menstruálok rendszeresen, tehát a soványságom nem kóros, de engem egyre inkább zavar, hogy gyereknek néznek, és nem felnőtt nőnek :(
Mit tehetnék? Mit egyek sztetek,amitől garantáltan hízom majd?
(Melllékes megjegyzés: azért se akarok újabb pajzsmirigy-vizsgálatra menni, mert talán hozzám vágnának vmi hormonális tartalmú gyógyszert, ami többet ártana, mint használna - a túlműködés ugyanis borzasztóan csekély mértékű.)
Őszintén. Ilyen a tested, így állt be az egyensúly. Ha mindenképpen változtatni akarsz ezen, megpróbálkozhatsz egy négy hetes, alacsony kalóriatartalmű diétával és reménykedhetsz benne, hogy a szervezeted takarékosabb anyagcserére áll át, így amikor újra enni kezdesz, meghízol majd.
Amúgy inkább örülhetnél neki. :-)
ha mindenképpen hízni akarsz akkor 2 nagyon egyszerű mód van rá:
-Heti 7 szer reggelizel vagy ebédelsz a mcdonaldsban de egy kiadósat
-Mivel a kalóriákat sokkal könnyebb meginni mint megenni, ezért csinálsz kalóriadús turmixokat vagy pedig rendelsz a testépitö oldalakról direkt hízáshoz használt kalória turmixokat(nem mindegyik tartalmaz hormont,általában a legtöbb növényi eredetű Pl.:királydinnye kivonat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!