Xilit keverés normál cukorral jó ötlet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mert drága a xilit, főleg ezért. Másrészt hátha a Xilitről is kiderül egyszer milyen nagyon egészségtelen. Emiatt szeretem vegyesen fogyasztani a dolgokat.
Jobb a kevés cukor, de még jobb a még kevesebb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én nem keverném. Sok dologban amúgy is van rejtve cukor, amit kénytelenek vagyunk megenni, még ha cukormentesen élünk is.
Szerintem próbáld azt, hogy fokozatosan csökkented az adagokat (mondjuk most még 3 kanállal teszel a kávédba, de holnaptól 2 és 2/3-al, aztán a jövő héten már csak 2,5-el, stb.). Így fokozatosan hozzászoksz a kevésbbé édes ízhez, és kevesebb xilitet is használsz majd.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nincs semmi probléma vele, a xilit amúgy is könnyen hasmenést okoz nagy mennyiségben, és tényleg optimális lehet keverni a gazdaságosság miatt is. De a fokozatos csökkentés is jó ötlet.
Használhatsz még Stevia-cseppet, az egy gyógynövény, igaz, nem olyan finom mint a xilit, de pl. pont most édesítettem vele egy dinnyeturmixot, nagyon finom volt. És attól aztán nincs hasmenés, és nem is annyira drága. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!