Xilit keverés normál cukorral jó ötlet?
Mert drága a xilit, főleg ezért. Másrészt hátha a Xilitről is kiderül egyszer milyen nagyon egészségtelen. Emiatt szeretem vegyesen fogyasztani a dolgokat.
Jobb a kevés cukor, de még jobb a még kevesebb.
Én nem keverném. Sok dologban amúgy is van rejtve cukor, amit kénytelenek vagyunk megenni, még ha cukormentesen élünk is.
Szerintem próbáld azt, hogy fokozatosan csökkented az adagokat (mondjuk most még 3 kanállal teszel a kávédba, de holnaptól 2 és 2/3-al, aztán a jövő héten már csak 2,5-el, stb.). Így fokozatosan hozzászoksz a kevésbbé édes ízhez, és kevesebb xilitet is használsz majd.
Nincs semmi probléma vele, a xilit amúgy is könnyen hasmenést okoz nagy mennyiségben, és tényleg optimális lehet keverni a gazdaságosság miatt is. De a fokozatos csökkentés is jó ötlet.
Használhatsz még Stevia-cseppet, az egy gyógynövény, igaz, nem olyan finom mint a xilit, de pl. pont most édesítettem vele egy dinnyeturmixot, nagyon finom volt. És attól aztán nincs hasmenés, és nem is annyira drága. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!