Melyek azok a szeszes italok, amik kevésbé károsak és kevésbé kalóriadúsak?
Kevésbé ártalmasak a kisebb alkoholtartalmú szeszes italok, melyek bizonyos mértékben egészségesek is, ilyen a sör és a bor. A minőségi vörösborból napi/idünkénti 1 pohár elfogyasztását néhány dietetikus is ajánlja.
Az ártalmasabbak a kotyvasztott cukros italok, az ismeretlen eredetű olcsó műanyagpalackos szeszek, tablettás borok és a magas alkoholtartalmú töményszeszek.
A házi szeszekkel is vigyázni kell, sokszor a helytelenül lepárolt / elkészített szeszek súlyos szellemi degenerációt, vakságot, halált okoznak a metil-alkohol tartalmuk miatt.
Ha már a dietetikusoknál tartunk, akkor egy végzős dietetikus egyetértene az előző hozzászólóval: minél kevesebb alkohol annál jobb: sör esetleg, ha szereted az ízesített változatokat, az is.
Itt tartanám fontosnak elmondani, hogy az alkohol sokkal több kalóriát tartalmaz, mint a cukor.
Emellett a bor ill a belőle készült fröccs is megfelel a célnak.
Azzal is egyetértek, hogy inkább fizesd ki a nagyobb pénzt a minőségért (borok esetén).
Az ajánlott napi mennyiség: nőknek sörből egy korsó, borból egy dl, ffiaknak dupla. Tudom nehéz ezeket a mennyiségeket pláne fesztiválon v buliban betartani, de hidd el be lehet (tapasztalat). Nem az számít mennyit iszol, hanem hogy milyen a társaság és a zene :).
Az alkohol maga egy kalóriabomba, minimális mérték (mondjuk 2 egység) felett kimondottan káros, de ugye nem minden nap csinálod, szóval néha szerintem belefér.
Kerüld a kevert, cukros, szénsavas, tablettás cuccokat. De azért nehéz elképzelnem egy kamaszt egy pohár minőségi vörösborral fesztiválozni. :)
Ésszel!! Ha már nem iszol sokat, tényleg legyen minőség. Szerintem az 1-2 rövid plusz víz folyamatosan is járható út. Egy este csak egyfélét igyál, ha több pohár, akkor is ugyanolyan legyen.
Köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsokat.:)
Ment mindenkinek a zöld pacsi!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!