Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyek azok a szeszes italok,...

Melyek azok a szeszes italok, amik kevésbé károsak és kevésbé kalóriadúsak?

Figyelt kérdés
Kamasz vagyok, és tudom hogy az alkohol nagyon káros és egészségtelen, pláne hogy még fel sem nőtt az ember. De inni így is, úgy is fogok a fesztiválokon és a bulikon, szóval ha már lehet, akkor a kevésbé ártalmasat választom. Eddig iszogattam mindenfélét, de elhatároztam hogy jobban figyelek ezekre a dolgokra, és le is szeretnék adni 2-3 kilót, így a kalóriákra is figyelek.

2014. júl. 18. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Kevésbé ártalmasak a kisebb alkoholtartalmú szeszes italok, melyek bizonyos mértékben egészségesek is, ilyen a sör és a bor. A minőségi vörösborból napi/idünkénti 1 pohár elfogyasztását néhány dietetikus is ajánlja.

Az ártalmasabbak a kotyvasztott cukros italok, az ismeretlen eredetű olcsó műanyagpalackos szeszek, tablettás borok és a magas alkoholtartalmú töményszeszek.

A házi szeszekkel is vigyázni kell, sokszor a helytelenül lepárolt / elkészített szeszek súlyos szellemi degenerációt, vakságot, halált okoznak a metil-alkohol tartalmuk miatt.

2014. júl. 18. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a dietetikusoknál tartunk, akkor egy végzős dietetikus egyetértene az előző hozzászólóval: minél kevesebb alkohol annál jobb: sör esetleg, ha szereted az ízesített változatokat, az is.

Itt tartanám fontosnak elmondani, hogy az alkohol sokkal több kalóriát tartalmaz, mint a cukor.

Emellett a bor ill a belőle készült fröccs is megfelel a célnak.

Azzal is egyetértek, hogy inkább fizesd ki a nagyobb pénzt a minőségért (borok esetén).

Az ajánlott napi mennyiség: nőknek sörből egy korsó, borból egy dl, ffiaknak dupla. Tudom nehéz ezeket a mennyiségeket pláne fesztiválon v buliban betartani, de hidd el be lehet (tapasztalat). Nem az számít mennyit iszol, hanem hogy milyen a társaság és a zene :).

2014. júl. 19. 15:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol maga egy kalóriabomba, minimális mérték (mondjuk 2 egység) felett kimondottan káros, de ugye nem minden nap csinálod, szóval néha szerintem belefér.

Kerüld a kevert, cukros, szénsavas, tablettás cuccokat. De azért nehéz elképzelnem egy kamaszt egy pohár minőségi vörösborral fesztiválozni. :)

Ésszel!! Ha már nem iszol sokat, tényleg legyen minőség. Szerintem az 1-2 rövid plusz víz folyamatosan is járható út. Egy este csak egyfélét igyál, ha több pohár, akkor is ugyanolyan legyen.

2014. júl. 19. 19:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsokat.:)

Ment mindenkinek a zöld pacsi!;)

2014. júl. 23. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!