Hallottátok, hogy ma a híradóba képesek voltak bemondani, hogy B12-höz csak állati eredetű ételből juthatunk!?
Nem elmaradottak a vegetáriánizmussal szemben, hanem reálisak.
A vegaság egy divat, de káros at emberi szervezet szempontjából.
Drága kérdező, B12 vitamin valóban elenyészően kevés növényi táplálékban van - egyáltalán nem minden fermentált ételben, például a kovászos uborkában és a savanyú káposztában nincs. Algában, na abban valóban van.
Igazából nem ez a lényeg, hanem hogy nagyon-nagyon sok az ignoráns vegetáriánus, aki vegetáriánus lesz azért, mert ez divat, vagy mert szereti az állatokat, vagy bármi, és közben fogalma sincs, hogy a szükséges tápanyagok egy részét nem viszi be, vagy akár nincs is lehetősége bevinni. (Lásd a gyerekek ügyét. Az anyukák tök jogosan vannak megijedve, hogy a gyerek nem eszik húst. A gyerek nem fogja a B12-vitamin-bevitelét számolgatni. És ha a gyerek nem eszi meg az algát, akkor mi van?)
Őket igenis fel kell világosítani arról, hogy esetleg nem kapnak meg minden tápanyagot, amire szükségük van.
Szóval, az igaz, hogy a vegetarianizmust lehet ésszel csinálni, de az is igaz, hogy nehéz.
Az emberi szervezetnek kizárólag B12 vitaminra lenne szüksége? Na ne röhögtessetek már. Annak a legegyszerűbb forrása egyébként: Komplex B-vitamin.
A vegetarianizmus az egy valami elcsökevényesedett agynak a szüleménye, amit nyilván a koleszterinmítosz ihletett. Ha annak az embernek az őse nem zabálta volna a csigákat, kagylókat, halakt ész nélkül a napos tengerek partján, akkor most "szegényebbek" lennénk eme nemes eszmével. Hogyan is élnénk túl a jelen kort nélküle? :)
Kisgyermek korom óta nem eszem meg a húst, egyszerűen képtelen vagyok lenyelni. Senki más nem vegetariánus a családban. És mondhatom, egyetlen voltam mindig mind otthon, mind suliban aki télen nem szedett össze mindenféle fertőzést. Teljesen egészségesen fejlődtem,soha nem volt hiánybetegségem, ma már egészséges felnőtt ember vagyok. Hús nélkül is lehet változatosan és egészségesen étkezni.
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!