Sokan kérdezik, hogy mit egyenek reggelire. Kollath reggeliről hallottatok?
Kollath Werner német étkezési professzornak köszönhetően, 60 éve rendelkezésünkre áll egy módszer, amivel teljes értékű táplálékkal tudjuk indítani a napot.
Már három hónapja ezt reggelizem minden nap, kivéve a hétvégeket. Nekem a natur joghurttal keverve jön be a legjobban. Akik fogyasztják, ötletek a kollath reggelihez??
Sose hallottam róla, ezért rákerestem.
Ezen az oldalon
leírják a hatásait.
Ez a kettő a kedvencem:
2. Beállítja az ideális testsúlyt. A túlsúlyosak fogynak, a túlzottan soványak pedig híznak, és emésztőszerveikben is javulást észlelnek.
12. A fogazat megjavul,
Persze... megeszem a csodareggelit, bezabálok utána még 5000 kalóriát és egyből lefogyok. És közben a fogorvosom munkanélküli lesz.
Mert ez ígérik.
Gondolom, egy újabb divat, mint az Atkins, a Paleolit, a 90 napos meg hasonlók. Mind megváltotta a világot, kár hogy mégsem működnek.
Az újjabb divattal az nem stimmel, hogy az ürge 60 évvel ezelőtt kisérletezte ki ezt a reggelit.
Ugyanakkor nem reklámoz semmi új dolgot, csak az a titka az egésznek, hogy az évtizedek óta használt, csak természetes alapanyagokból, hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni, mesterséges anyagok nélkülözésével.
Sajnos már nem találom azt az oldalt, ahol a részletes leírása megtalálható ennek a reggelinek, de valóban túlzásnak tartom azt a sok pozitív tulajdonságot.
Nekem a székletem jött rendbe, nam vagyok annyit fáradt, valamint délig tényleg nem éhezek meg. De a hajam még hullik.
Dr. Atkins sem egy mai csirke. :)
De újra és újra felkapják ezeket a módszereket, divatba jönnek. Elhiszem, hogy a székleted rendbe jött, hiszen sok rost kerül ebbe a reggelibe. De ha nem reggelire ennéd, hanem elosztva nap közben, akkor is működne. :) Sőt, sok más dolog is működik még.
Figyelj, lényeg, hogy neked hat, nem?
Valamit elronthattál, mert nem ízetlennek kell lennie! Sőt!
Én a következőképpen készítem:
1/ Este veszek egy műanyag, zárható fedelü tartót, abba rakok
-2 evőkanál tesco diákcsemegét ( szerintem azért jó, mert van benne mogyoró, aszaltgyümölcsök, kesudio...stb..vegyesen)
-plusz még egy kis aszaltgyümölcsöt (nekem nem ízlik áztatva, ezért bűnözök és szárazon használom)
-kb egy szem dió belét
-1 teáskanál darált mákot
-2 teáskan.nyers napraforgó magot
-1 idénygyümölcs apróra darabolva (banánnal a kedvencem)
Tető rá, be a hűtőbe
2/ Még este beáztatok 2 evőkanál zabpelyhet+ 2 kávéskan. lenmag +2 kávéskanál szezámmagot.
3/ Reggel a beáztatott cuccot szürőbe, vízzál átöblitem, kanállal a levet kinyomkodom. Ezt ráborítom a hütőből kivett műanyag tál tartalmára, rakok hozzá 2 kávéskanál facsart citomlevét+ 2 púpos teáskanál mézet, összekeverem, majd egy kis dobozos (kb 1,5dl) natur joghurtot és ismét összekeverem.
Ha így kipróbálod, figyelj a mennyiségekre, van kávés, teás és evőkanál, nem elírtam.
Ha így is ízetlen marad, akkor passz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!