Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek valamilyen evészav...

Szerintetek valamilyen evészavarban szenved?

Figyelt kérdés

Van egy rokonom 17 éves és lány. Kb. 9. óta látom ezt rajta:

-ha nálunk van szinte alig eszik vagy egyátalán nem

-suliban egyátalán nem eszik (ezt ő maga mondta reggel 5-kor kell, otthon nem eszik semmit csak du. 4 óra körül)

- nagy családi ebédeknél szinte két kézzel tömi magába a kaját

-az anyja rajta kapta, hogy hashajtózott ezért azt azonnal elrakta előle

Most beszélgettem vele és próbálok óvatosan kérdezősködni. Egyébként átlagos súlyú. A múltkor kapott egy megjegyzést és sokáig sírt emiatt. A jövőhétre szeretném elhívni magamhoz, hogy figyelgesem. Az anyukájának (a nővérem szóval a nénikéje vagyok) nem szeretnék még szólni. 2011 nyarán volt hasonló korszaka akkor 60 kg-ról fogyott 50-re másfél hónap alatt. Akkor depressziós is volt. Akkor a nővérem nagyon ki volt készülve. A háziorvosnak is megemlítette akkoriban, hogy alig eszik. Nem mondott semmit rá. Szerintetek lehet valami evészavar a háttérben?

2014. júl. 9. 11:49
 1/3 anonim válasza:

Biztos hogy hashajtózott?Ha igen akkor bulímia simán lehet, annál általában nincs is testsúly csökkenés,mindenképp figyeld meg hogy nem e hánytatja magát így hashajtó híján (mikor "két kézzel tömi magába a kaját azután)mondjuk hashajtót vény nélkül is lehet szerezni, persze nem lesz könnyű rajtakapni.Ha tényleg depressziós volt mikor fogyott 10 kilót akkor az nem evészavar depressziósok gyakran fogynak akár többet is.

"Alapos pszichiátriai feltárás mellett mindig fellelhető valamilyen személyiségzavar, gyermekkorban elszenvedett traumák, szeretet utáni vágy, magány, önértékelési zavarok."-www.hazipatika.hu

Szerintem bizonyos fokú önbizalomhiány van jelen nála,a megjegyzés amit kapott értelemszerűen a súlyára irányult nem értem miért sírt ha átlagos súlyú(hány cm magas ill. hány kg?), de ha egy megjegyzés ennyire megviselte az alátámasztja az önbizalomhiányt nem is kis fokút.

A válaszom igen valószínűleg bulímiás de a kiváltó tényezőt kellene megtudni és az ellen tenni.Az anyjáról meg annyit hogy ha vágdossa magát a gyerek elveszi tőle a zsiletet akkor meg van oldva a probléma?(csak példa volt)XD

2014. júl. 9. 12:42
 2/3 A kérdező kommentje:

55 kg

Hashajtót nem talált nála többet és el is beszélgetett vele meg folyamatosan figyelte. Sokszor átkutatta a cuccait. (igen csúnya dolog volt de az ő érdekében tette)

2014. júl. 9. 12:54
 3/3 anonim válasza:
oké.ha valamilyen kérdés még felmerülne írd meg nyugodtan!
2014. júl. 10. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!