Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Melyek azok az ételek amelyek...

Melyek azok az ételek amelyek lúgosítják a szervezetet?

Figyelt kérdés
És hol lehet kapni lakmuszpapírt?Azt hiszem ezzel lehet megmérni.
2008. júl. 31. 23:13
 1/6 anonim ***** válasza:
3%
A szervezet pHja elég szigorúan szabályozott és az attól való eltéréseknek azonnal súlyos következményei lesznek. Inkább ne lúgosítsd magad.
2008. aug. 1. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Tévedés.. A szervezet lúgosítása megvéd több betegség ellen, és állítólag a ráktól is.


Ezt találtam a neten, remélem segítek vele :) :


A szervezet lúgosítása során akár 5-10 kg súlyfelesleg is eltávozhat egy hónap alatt, méreganyagokkal, toxinokkal együtt. Ráadásul nem lesz az embernek éhségérzete. A rossz ételek után nem vágyódunk annyira, nem gyötri az embert a nassolási vágy. Viszont a szervezet lúgosítása során a szomjúságérzet megnő, ami nagyon jó, hiszen az emberi szervezet 70%-a víz, és pótolni kell az elveszített vízmennyiséget. Az egészséges szervezetnek napi 2,5 - 3 liter vízre van szüksége, és ez a mennyiség biztosan el is fogy a nap végére. Evvel egyidejűleg nem eredményez sűrűbb vizeletürítést, mert a szervezet lúgosítása során a víz beépül a szervezetbe. Nem mindegy, hogy milyen víz épül be a szervezetünkbe, s ha tehetjük, akkor víztisztító készülék segítségével megszűrt vizet igyunk.

A szervezet lúgosítása során megnő az energiánk, kevésbé fáradunk el, jobb alvókká válunk, bőrünk látványosan megszépül és egészségi állapotunk is jelentős javulást mutat.

A szervezet lúgosítása sok-sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával érhető el. Ha lehet, akkor nyersen fogyasszuk a zöldségeket, de párolva is megfelel. Gyümölcsökből a savanyúakat részesítsük előnybe, mert az édes gyümölcsnek sok a szénhidrát tartalma, ami savasít. Fogyasszunk minél több teljes kiőrlésű pékárut, kerüljük a hús, a tejtermék fogyasztását, és minden rossz ételt, például: csoki, keksz, szénsavas üdítő.

Számos termék kapható, melyeket a szervezet lúgosítása érdekében kísérleteztek ki és hozták forgalomba. Ezek segítik a savak kiürülését. Ilyenek például a szárított zöldség -és gyümölcs koncentrátumok, vagy a lúgosítást segítő italok. Fogyasszuk ezeket kúraszerűen vagy folyamatosan, mert a szervezet lúgosítása az egészségünk kulcsa.

2008. aug. 1. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Én a Calli teával lúgosítok és méregtelenítek.

2008. aug. 1. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2008. aug. 1. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ételválogatás irányelvei


A magas fehérjetartalmú ételek, így a húsok, sajtok általában erősen - közepesen savasító hatásúak, akárcsak a teljes tojás, ezért mértékkel fogyasztandóak. A tej és a legtöbb tejtermék csak enyhén savasító, így az egészséges táplálkozásnak megfelelően a húsoknál nagyobb mennyiségben fogyaszthatóak. A gabonából készült ételek mennyisége a szokottnál kisebb a lúgosító étrendben, ugyanakkor a zöldségek, ezen belül is a burgonya szerepe megnő. Ha több zöldséget, gyümölcsöt és a szokásosnál valamivel kevesebb gabonát, húst, sajtot fogyasztunk, akkor könnyen elérhetjük a bázikus túlsúlyt. Természetesen más tényezőket is figyelembe kell venni az étrend kialakításakor. A diétába jól beilleszthetőek a növényi olajok mint olíva- és magolajok, de részei az omega-3-zsírsavak jó forrásának számító tengeri halak is. Érdemes lehet időnként váltakoztatva különböző forrás vagy ásványvizeket, gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztanunk folyadékszükségletünk pótlására.


Tudnunk kell, hogy a lúgosító étrend nem veszi figyelembe táplálkozásunk egyéb tényezőit, vagyis például a rosttartalmat, koleszterin-bevitelt, glikémiás-indexet, így ha nem tartjuk be az egészséges táplálkozás ajánlásait is, akkor tájékozatlan kezekben ártalmas lehet. Bár lúgosító hatású a bor, sör, lehetőleg csak kis mennyiségű és jó minőségű bort fogyaszthatunk heti néhány alkalommal, de kerülni kell a nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztást. Ugyanez igaz az édességekre is – a cukor, méz, lekvárok és a zsiradékok elvileg szabadabban fogyaszthatóak, ugyanakkor ez az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfelelően túlzott mennyiségben nem javasolt. Ez igaz a kakaó, kávé, tea fogyasztására is: fogyasztásuk elsősorban csak élvezetet jelent számunkra, hasznuk csak korlátozott mértékben van, így nagyobb mennyiségben kerülendőek.


Ételek és italok lúgosító és savasító hatása


Erősen savasító ételek:

magas fehérjetartalmú sajtok (parmezán sajt, gouda sajt), tojás sárgája


Közepesen savasító ételek:

• húsok és húskészítmények (sovány marhahús, csirkehús, sertéshús, szalámi),

• halak (pisztráng, hering)

• tojás (egész)

• tejtermékek - gomolyasajt, túró

• gabonák és ezekből készült ételek

• dió

• különböző szénsavas üdítők

Enyhén savasító ételek:

• tej és tejtermékek (író, tejföl, teljes tej, gyümölcsjoghurt)

• hüvelyesek,

• tojásfehérje

• édességek (torták, sütemények, tejcsokoládé),

• fehér rizs

• vaj

Semleges ételek:

• olajok

Lúgosító ételek:

• zöldségek (zeller, cukkini, burgonya stb.)

• gyümölcsök (alma, narancs, ananász stb.),

• tejsavó (nem azonos a tejsavó fehérjével)

• kakaó, kávé, tea, fehérbor, vörösbor, sör, lekvár, méz, cukor,

• margarin

Erősen lúgosító ételek:

• spenót, banán, mazsola

2008. aug. 2. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
2010. febr. 12. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!