Melyek azok az ételek amelyek lúgosítják a szervezetet?
Tévedés.. A szervezet lúgosítása megvéd több betegség ellen, és állítólag a ráktól is.
Ezt találtam a neten, remélem segítek vele :) :
A szervezet lúgosítása során akár 5-10 kg súlyfelesleg is eltávozhat egy hónap alatt, méreganyagokkal, toxinokkal együtt. Ráadásul nem lesz az embernek éhségérzete. A rossz ételek után nem vágyódunk annyira, nem gyötri az embert a nassolási vágy. Viszont a szervezet lúgosítása során a szomjúságérzet megnő, ami nagyon jó, hiszen az emberi szervezet 70%-a víz, és pótolni kell az elveszített vízmennyiséget. Az egészséges szervezetnek napi 2,5 - 3 liter vízre van szüksége, és ez a mennyiség biztosan el is fogy a nap végére. Evvel egyidejűleg nem eredményez sűrűbb vizeletürítést, mert a szervezet lúgosítása során a víz beépül a szervezetbe. Nem mindegy, hogy milyen víz épül be a szervezetünkbe, s ha tehetjük, akkor víztisztító készülék segítségével megszűrt vizet igyunk.
A szervezet lúgosítása során megnő az energiánk, kevésbé fáradunk el, jobb alvókká válunk, bőrünk látványosan megszépül és egészségi állapotunk is jelentős javulást mutat.
A szervezet lúgosítása sok-sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával érhető el. Ha lehet, akkor nyersen fogyasszuk a zöldségeket, de párolva is megfelel. Gyümölcsökből a savanyúakat részesítsük előnybe, mert az édes gyümölcsnek sok a szénhidrát tartalma, ami savasít. Fogyasszunk minél több teljes kiőrlésű pékárut, kerüljük a hús, a tejtermék fogyasztását, és minden rossz ételt, például: csoki, keksz, szénsavas üdítő.
Számos termék kapható, melyeket a szervezet lúgosítása érdekében kísérleteztek ki és hozták forgalomba. Ezek segítik a savak kiürülését. Ilyenek például a szárított zöldség -és gyümölcs koncentrátumok, vagy a lúgosítást segítő italok. Fogyasszuk ezeket kúraszerűen vagy folyamatosan, mert a szervezet lúgosítása az egészségünk kulcsa.
Szia!
Én a Calli teával lúgosítok és méregtelenítek.
Az ételválogatás irányelvei
A magas fehérjetartalmú ételek, így a húsok, sajtok általában erősen - közepesen savasító hatásúak, akárcsak a teljes tojás, ezért mértékkel fogyasztandóak. A tej és a legtöbb tejtermék csak enyhén savasító, így az egészséges táplálkozásnak megfelelően a húsoknál nagyobb mennyiségben fogyaszthatóak. A gabonából készült ételek mennyisége a szokottnál kisebb a lúgosító étrendben, ugyanakkor a zöldségek, ezen belül is a burgonya szerepe megnő. Ha több zöldséget, gyümölcsöt és a szokásosnál valamivel kevesebb gabonát, húst, sajtot fogyasztunk, akkor könnyen elérhetjük a bázikus túlsúlyt. Természetesen más tényezőket is figyelembe kell venni az étrend kialakításakor. A diétába jól beilleszthetőek a növényi olajok mint olíva- és magolajok, de részei az omega-3-zsírsavak jó forrásának számító tengeri halak is. Érdemes lehet időnként váltakoztatva különböző forrás vagy ásványvizeket, gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztanunk folyadékszükségletünk pótlására.
Tudnunk kell, hogy a lúgosító étrend nem veszi figyelembe táplálkozásunk egyéb tényezőit, vagyis például a rosttartalmat, koleszterin-bevitelt, glikémiás-indexet, így ha nem tartjuk be az egészséges táplálkozás ajánlásait is, akkor tájékozatlan kezekben ártalmas lehet. Bár lúgosító hatású a bor, sör, lehetőleg csak kis mennyiségű és jó minőségű bort fogyaszthatunk heti néhány alkalommal, de kerülni kell a nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztást. Ugyanez igaz az édességekre is – a cukor, méz, lekvárok és a zsiradékok elvileg szabadabban fogyaszthatóak, ugyanakkor ez az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfelelően túlzott mennyiségben nem javasolt. Ez igaz a kakaó, kávé, tea fogyasztására is: fogyasztásuk elsősorban csak élvezetet jelent számunkra, hasznuk csak korlátozott mértékben van, így nagyobb mennyiségben kerülendőek.
Ételek és italok lúgosító és savasító hatása
Erősen savasító ételek:
magas fehérjetartalmú sajtok (parmezán sajt, gouda sajt), tojás sárgája
Közepesen savasító ételek:
• húsok és húskészítmények (sovány marhahús, csirkehús, sertéshús, szalámi),
• halak (pisztráng, hering)
• tojás (egész)
• tejtermékek - gomolyasajt, túró
• gabonák és ezekből készült ételek
• dió
• különböző szénsavas üdítők
Enyhén savasító ételek:
• tej és tejtermékek (író, tejföl, teljes tej, gyümölcsjoghurt)
• hüvelyesek,
• tojásfehérje
• édességek (torták, sütemények, tejcsokoládé),
• fehér rizs
• vaj
Semleges ételek:
• olajok
Lúgosító ételek:
• zöldségek (zeller, cukkini, burgonya stb.)
• gyümölcsök (alma, narancs, ananász stb.),
• tejsavó (nem azonos a tejsavó fehérjével)
• kakaó, kávé, tea, fehérbor, vörösbor, sör, lekvár, méz, cukor,
• margarin
Erősen lúgosító ételek:
• spenót, banán, mazsola
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!