Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Már csináltatok méregtelenítő...

Már csináltatok méregtelenítő kúrát?

Figyelt kérdés
Több kérdésem is lenne: Vannak feltételei annak hogy valaki méregtelenítőkúrát csinálhasson? (Mik a feltételek: pl tudom hogy terhesen nem lehet. Van még más feltétel is?) A másik kérdés: Milyen kúrát csináltál?( 1 napos, 3 napos, 1 hetes...) Milyen hatással volt rád? És minden egyéb információra és tapasztalatra kíváncsi vagyok a méregtelenítő kúrával kapcsolatban. Előre is köszönöm a válaszokat! :) (Hasznos válaszért megy a zöld kéz)
2014. jún. 11. 17:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem havonta kell egy méregtelenítö NAP, ez az én esetemben ivókúrát jelent.

Ezeken a npokon megiszom 3-4 liter vizet vagy édesítetlen teát (amilyet szeretek, nincs meghatározva), emellett 1 liter 100%-os grapefruitlevet (lehetöleg frissen préselve vagy megbízható fajtát venni), meg 1 liter paradicsomalapú vegyes zöldséglét, ami tengeri sót is tartalmaz. Nyáron külön figyelni kell, hogy emellett még plusz sót is vigyek be a szervezetembe, nehogy sóhiány miatt rosszul legyek.

Ettöl fogyni nem lehet, ezzel csak átmosom a szervezetemet (különös tekintettel a vesékre).

Ezt maximum 2 napig szabadna csinálni, hosszabb ideig nagyon ártalmas lehet a fehérjehiány miatt.

2014. jún. 11. 17:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nem fogyás céljából érdekelne engem se. Az egészségesebb szervezet a cél.
2014. jún. 11. 18:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Szivesen. A vesém miatt kezdtem el évekkel ezelött, mert rendszeresen vesehomokom meg izületi gyulladásaim voltak. Amióta ezt a rendszert tartom, meg semmiféle ipari élelmiszert (félkész/kész ételek, füszerkeverékek, tartósítószerek, ízfokozók) nem fogyasztok, azóta sokkal jobb a helyzet, gyakorlatilag tünetmentes vagyok. Persze normál esetben is oda kell figyelnem az elegendö folyadékbevitelre.

Neked is minden jót kívánok!

2014. jún. 11. 19:03
 4/9 anonim ***** válasza:

szia!

Én csináltam méregtelenítő kúrát. Sőt, régen csináltam többször a híres colonix kúrát. Ez 30 napos kúra volt.

Kérdésedre a válasz: 2-3 nap alatt egészségesen nem tudod kitakarítani azokat a mérgeket a szervezetedből amik hosszú évek alatt rakódnak le.

Szokták kérdezni, hogy "mire van az ember mája, veséje ha nem méregteleníteni?" Felgyorsult életünkben a májunk és vesénk nem tudja azokat a mérgeket feldolgozni amit nap mint érik a szervezetet. Stabilizátorok, édesítők, légszennyezés, tartósítószerek, adalékok, ízfokozók stb. nap mint kerülnek be a szervezetbe. Nem tudjuk csak egy részét feldolgozni. Ezért kell segíteni a szervezetünknek.

No meg azért ha 2-3-4 napig csak gyümiket eszünk akkor fennáll az újra mérgezés esélye, azaz, hiába választjuk ki, nem távozik el a szervezetből hanem újra a véráramba kerülve másik szervünket is mérgezzük.

Mi a feltétele a méregtelenítésnek:

Ez attól függ milyen kúrát csinálsz? Lébőjtöt vagy esetleg kúrával. Ha lébőjtöt csinálsz akkor orvos figyeljen mert ott lehet probléma. Ha kúrát akkor meg fontos, hogy ne legyen bélműtéted az elmúlt 2 évben illetve IBS-ed.

Én ha kúrát ajánlanék akkor a www.naturalhelp.hu méregtelenítő kúrát ajánlanám. Minden évben a colonix óta megcsinálom mert érzem és tudom, hogy jót tesz és nagyon jó cuccos. Ez kúra. Rosttal méregtelenítesz, aminek szerintem számtalan előnye van de olvasd el az oldalt hozzá.

2014. jún. 12. 16:27
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Megnézem mindenképpen az oldalt!Ha még van másnak is tapasztalata, örömmel várom a válaszát! :)
2014. jún. 12. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:
60%

Nincs szükség rá az én véleményem szerint.

A méregtelenítő kúrák hatása elvan túlozva, akár teljes egészében is egy mítosz.

A béltisztításról, salaktalanításról talán már hallottál ( Google kattintás, ha mégsem ) , például annak van haszna, ha valaki aláveti magát.

Ezzel szemben az, hogy valaki egy nap " méregtelenítő kúrát " tart és azt gondolja, hogy attól, mert reggeltől estig X-t iszik majd kifog tisztulni a bele, ez értelmetlen, mégpedig azért, mert a test nem így működik. Kész vicc , hogy valaki azt gondolja, hogy a " lerakódások ", amelyeket ki kell tisztítani, azokat majd egy nap itókázás fogja megoldani.

A Placebo effektről nem is beszélve, ami felelős azért, hogy ugye sokan megcsinálják ezeket a tisztítókúrákat és utána azt mondják, hogy csodásan érzik magukat - ami lehet igaz is, de hogy jelentős változás nem történt a szervezetükben, az is biztos.

Ezzel nem a tisztítókúrák ellen akarok írni, mert akinek jól esik, az csinálja, csak ha valaki valóban tisztítani akar a testében, akkor ne ragadjon le ennél a módszernél, mert ez nem elegendő. Ismétlem : érdemes utána nézni a salaktalanításnak, béltisztításnak.

2014. jún. 14. 13:06
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, ennek is utánanézek! :)
2014. jún. 17. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Az ilyen "ezt idd 5 napig" méregtelenítő kúra biztos nem olyan jó. Mert a szervezet nem attól fog méregteleníteni vagy belet tisztítani, mert nem eszünk és így magát emészti, hanem hogy különböző anyagokkal segítjük a funkcióinak a működését.

Vitamint se azért szedünk mert nem eszünk hanem mert a szervezet egyéb funkcióit erősítjük. Ergo, béltisztító kúra is "kell" hasznos lehet mert olyan anyagokat viszünk be amivel segítjük a béltisztítást.

hajrá

2014. jún. 18. 23:33
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Sosem fogom megérteni ezt. vmi hülye kitalálta ezt a méregtelenítő kúrát és azóta pénzt kaszálnak belőle. Mineek? :-D Az embernek ott van a mája, a két veséje nem elég az? Mitől kellene méregteleníteni?? Az emberi test ezt tökéletesen megoldja.
2014. jún. 29. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!