Lehet belőle baj ha 20 másodperc alatt megiszok fél liter vizet?
Napi 3-4 liter vízfogyasztása kéne, hogy legyen az embernek. Sokan nem isznak naki 1 liter vizet sem.
Amiről te írsz, az meg elképzelhetetlen, hogy minden 20 másodperc után fél liter vizet igyál. Akkor ezek szerint a wc-én ülve amikor pisilsz közben is iszol vizet.. Nem veszem be..
Fél liter víz az azért nem olyan sok, 20 másodperc alatt meg lehet inni, főleg, ha nagyon szomjas az ember. Akkor simán.
Nem lehet semmi bajod tőle. A víz nem vegyi anyag, nem mérgező...
Nem vegyi anyag, akkor mi?:D
Létezik vízrészegség és vízmérgezés is, de fél liter víz nem olyan sok egy olyan embernek, aki már tud írni, csecsemőnél viszont lennének gondok.
Pont ezt akartam én is írni, hogy azért nem mindegy, hogy 20 mp alatt issza meg a fél liter vizet ( mondjuk egy kiadós futás után ) , vagy pedig félóránként issza a fél literes palackokat.
A túlzott vízbevitel valóban okozhat vízmérgezést, de ezt igen nehéz elérni. Volt Amerikában egy nagyon felkapott eset, amikor egy nő belehalt a túlzott vízfogyasztásba: 6 liter vizet ivott meg 3 óra alatt.
A test viszont szinte mindenkinél jelzi, hogy adott mennyiségű folyadék után már elég volt, tehát nem kell az ilyesmitől tartani.
Most az, hogy egy millióból épp egynek összejön, hogy vízzel ölje meg magát csak azt bizonyítja, hogy az életben a legbanálisabb okokból is meglehet halni, de ez már egy másik filozófia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!