Help! Annyám paleózik, és már egy egész éve nem tudtam normálisat enni. Rosz a gyomromnak, rossz mindennek. Mit tegyek?
Nem tudom, anyukad hogyan paleozik es ratok mit eroltet, de valamit nagyon rosszul csinal, ha rosszul erzed magad a paleotol. Miket esztek? Magkenyereket? Hasznal xilitet? Kokusztejszint hasznal? Ezektol pl lehetsz rosszul, ha nem birod oket. Olajos magokkal eleve csinjan kell banni, a xilit meg okozhat hasmenest (es nem mindenki szokik hozza idovel). Nekem a kokusztejszin is okozott eleinte hasmenest. Meg en a bolti rizstejet sem birom (rossz tole a gyomrom), csak azt birom, amit magam keszitek.
Az epenek nem art a zsir, viszont a konel veszelyes, hogy esetleg elzarja az epevezeteket. Am ha nem urul rendesen az epe, vagyis nem eszel eleg zsirt, az is baj. Jol eltalalt paleo etrend viszont segithet, hogy ne nojon az epekoved. De nem jatek az epeko, ha panaszt okoz, akkor lasson orvos vele rendszeresen.
Anyukaddal meg probalj meg beszelni, hogy neked ez igy nem jo. Mondd meg neki nyugodtan, hogy nagyon halas vagy erte, hogy jot akar neked, de ugy akarjon jot, hogy az tenyleg jo legyen neked. Miert nem beszelitek at, hogy mitol vagy rosszul? Miert nem probaltok egyutt (apukaddal) kialkudni egy olyan etkezest otthonra, amivel mindenki meg tud bekelni? Anyukad paleozzon ezerrel, ha akar, nektek meg fozzon light paleosan, vagy csak gluten- es tejmentesen pl. De legfokepp figyeljen oda ra, hogy ti hogy vagytok azoktol az etelektol, amiket keszit es ha valami nem tesz jot nektek, akkor valtoztatni kell. Szoljatok neki es beszeljetek at tenyleg, mert a paleoval is rendesen melle lehet loni, ha esz nelkul csinaljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!