Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vérpótló süti? Kérdésed túl...

Vérpótló süti? Kérdésed túl rövid…

Figyelt kérdés
Barátnőmnek kedden lesz szülinapja, és hétfőn megy vérvételre vérszegénység miatt. Tudtok valamit a vörösboron kívül, ami vérpótló és sütibe lehet sütni? Mert azért bort mégseee akarok belerakni… :D köszi! :)
2014. máj. 17. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Én csak beírtam gugliba, hogy vérképző, jött a cékla és a folsav (sárgarépa, sárgabarack)... Egyebek is, de ezek teljesen jól sütibe (jó, sokak szerint nem ideális a gyümölcsök hőkezelése, szerintem se, de ezt most hagyjuk). Remek céklás-kakaós sütik és répatorták vannak, de azt nem tudom, mennyire hatásosak...
2014. máj. 17. 16:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Süsd meg! Pár nap alatt semminek sem érvényesül a hatása ! Süss neki vasszöggel előkezelt almából almás pitét.
2014. máj. 17. 16:59
 3/7 anonim ***** válasza:
A céklát inkább nyersen ajánlják, ahogy tovább olvasom...
2014. máj. 17. 17:01
 4/7 gömbicica ***** válasza:

itt találsz olvasnivalót:

[link]

[link]

vegyél neki pl. biborkasvirág cseppeket!!!! A femina.hu szerint hasznos.

vagy:

[link]

2014. máj. 17. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Hús, belsőségek.

Tortába mehetnek gyógynövények: piros bogyós gyümölcsök, vörös datolya, jujuba, olajos magok.

Asszem az angelikagyökér is jó, hagyományos kínai gyógyászat ismer számos gyógynövényt amik ilyenkor segítenek.

De ugye ehhez egyébként egy életmódot kellene felépíteni amire szüksége van, nem csak néhány jó hatású gyógynövényt kellene a sütijébe keverni, de ez is jó kezdet.

Gluténnal és gabonákkal pedig vigyázzon (ebben az esetben a sütije se búzából legyen, hanem mondjuk őrölt mogyoróból, meg is van az olajos mag.. dobjátok össze az árát)

Gabonák gyakran okoznak vérszegénységet. Egyszer felszívódásgátlók, másszor pedig a glutén gyakran okoz károsodásokat a bélfalon, újfent rossz tápanyag felszívódást eredményezve. És ez csak egy kis étkezési tanács, de mondjuk egyszerűségéhez képest elég jó.

2014. máj. 18. 08:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Végül macaront csináltunk neki, de sajnos nem sikerült, mert sehol nem tudtunk beszerezni mandulalisztet, ezért őrültünk mandulából, de sajnos nem állt össze :(

2014. máj. 21. 20:41
 7/7 anonim ***** válasza:

'nem sikerült'

Ha ti őröltétek mandulából, szerintem nagyon király cucc lehetett belőle, csak nem azzal a kinézettel mint amit mostanában az emberek elvárnak, megszokták az olcsó gluténos lisztből.

Szerintem jól csináltátok!

2014. máj. 21. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!