Hogyan ehetnék megint normálisan?
anorexiából vagyok kigyógyulóban...de nem akarok sokat hízni, mert nem voltam hosszú ideje beteg, és bár eléggé bennevan a kórosan soványban a testtömegindexem, azért élhető(ismerek néhány embert, akiknek genetikailag ugyanennyi)... sokáig nem tudtam többet enni napi 300 kcalnál, de most már az a gondom, h állandóan ennék. nem édességet, meg zsíroshamburgert, csak zöldségeket meg almát, de akkor is folyton éhes vagyok, és titokban még mindig kicsit félek az elhízástól. egyáltalán, hogy kerülhetem el, hogy 1-2 kilónál többet hízzak? az anyagcserém is nulla, pedig soha nem hashajtóztam magam.
az anorexia előtt kényszerevő voltam, és nagyon félek, h visszaesek abba a korszakba...
Nem azt kell elkerülni, hogy "1-2 kilónál többet hízzál", hanem elöször azt kell kitüzni célnak, hogy egészséges étrenddel igenis hízzál 1-2 kilót. Utána eldöntheted, hogy megint akarsz-e 1-2 kilót hízni (érdemes lenne). És így tovább.
Nem mondom, hogy "ne parázz", mert te parázni akarsz, erre vagy berendezkedve. De akkor legalább most parázz a kóros soványság miatt. Aztán majd ha normál súlyodnál leszel, akkor parázz a túlsúlyon. ;P
Az előttem szólók mind ketten nagyon jót akarnak. Csak éppen nincsenek tökéletesen tisztában azzal,hogy az anorexia , kényszerevés és bulimia nem egyszerű betegségek. Túlzottan összetettek. Nem csak szomatikus, pszichések is.
Dietetikus lévén ha kell tudok segíteni, de nem elsősorban azzal,hogy előírok neked egy étrendet. Nem az a cél most mikor a gyógyulás útjára léptél,hogy megegyél adott mennyiségű és minőségű ételt. Hanem,hogy elfogadd elsőképp,hogy tudsz másképp is élni mint eddig. Mivel sokat olvastam itt az anorexiáról elkezdett jobban foglalkoztatni a téma.
Kezdek utána nézegetni szakmai szemmel. Ha esetleg vállalod,hogy tévedhetek vedd fel velem a kapcsolatot. Magánban megtárgyalhatjuk a részleteket.
Ser.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!