Mit tudnék tenni, hogy megváltozzon a barátom nézőpontja? (többi lent)
Mutasd meg neki ezt!
És én meg üzenem neki hogy nem fog felállni a p*cse ha ilyen hormon pöc*ömöt szed!
Mondjuk te legyél tisztában a gyúrás alapjaival.
Például hogy egy értelmetlen divat sport, amit kevesen csinálnak komolyan a sport szépsége miatt, a többség elég szánalmas. De hát ha a barátod ezt akarja.. :)
Aztán: Fehérjepor nem elhagyhatatlan, ezt mindenki tudja. Fehérje az tápanyag, az izomzat fejlődéséhez de minden más sejtünkhöz is kell. És benne van a húsban, sőt még a zöldségekben, olajos magvakban is valamennyi amiket elvileg mindenki eszik.. Még a kenyérben is akad..
Aztán: tömegnövelő: fehérje+cukor, talán nem szorul magyarázatra hogy a cukor segíti a növekedést, hízást.
Aztán: mindez még nem károsabb mint az átlag nyugati ember, akár gyerekek akár felnőttek életmódja, táplálkozás!
Aztán: ugye van az a szint, amikor a kretén eljut odáig, hogy végülis lehet hogy már egy csomó cukrot eszik, de gyógyszerektől még gyorsabban hízhatna, izmosodna is közben valamennyit. Ez azért kreténség, mert én le tudnám vezetni miért éri meg egy rövidebb időszakot szteroidozni, eredményt elérni aztán a cél elérése után átállni EGÉSZSÉGES életmódra, de a legtöbb debil igazából csak úgy tervezés nélkül elkezd gyógyszereket tolni, tök fölöslegesen és tényleg csak károsítják magukat, így meg aztán.. fölösleges.
+ más az amikor valaki élsportoló és alap hogy koxoljon ha eredményes akar lenni, más az ha valaki szimplán hülye is, gyerek is és már gyógyszerekről álmodozik :D
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az utolsónak, hogy Ő nem divatból csinálja, tényleg komolyan veszi.Viszont ha elkezd mindenféle hülyeséget szedni, abból még bajok lehetnek később. Nem? Sok mindent megtudtam abból amit leírtatok,és köszi, de még mindig nem tudom mit kéne csinálnom, hogy észhez térjen.. A veseproblémákat már én is mondtam neki,de szerinte felesleges aggódnom.
A Kérdező szokás szerint egy túlaggódó, mindenbe orrát beleütő idióta, akinek fogalma sincs az egészről, de szeretné anyáskodó megjegyzésekkel hátráltatni a sztereotípiákra, meg nem gondolt hülyeségre alapozott véleménye miatt.
Kérdező! Ha nem tudom, mi a fehérjepor, akkor miért gondolod, hogy káros? A fehérjepor egy koncentrált tápanyag, élelmiszerként kell rá tekinteni, mert csak az élelmiszerekből kiszűrt, fizikai folyamatok által kiválasztott tápanyagok.
A növekedési hormon egészen más, az káros, illegális és használata bűncselekménynek minősül. Viszont valószínűleg ezt is csak összekeverted, egy mondatban nem fér meg a fehérjével ez a dolog ugyanis.
Tápi:
"Például hogy egy értelmetlen divat sport, amit kevesen csinálnak komolyan a sport szépsége miatt, a többség elég szánalmas. De hát ha a barátod ezt akarja.. :) "
Értem, hogy szereted ostorozni az adott divatot követőket, de ne feledkezz meg arról, hogy
1) a paleo is egy divat(persze, ősemberek vagyunk ésatöbbi, de ennek felkapottsága, elfogultsága is megmosolyognivaló)
2) vannak értelmes emberek, akik racionálisan átlátják a dolgokat, tisztában vannak annak visszásságaival, hiányosságaival, ilyen hívőnek tartalak téged is(asszem), de viseld el, hogy a divatirányzaton belül akadnak értelmesen gondolkodó emberek, akik nem csak viccből edzenek, kajálnak úgy, ahogy.
3) Célok. Mindenki mérlegel, hogy mi a fontos neki. Tudom, hogy a szénhidrátfogyasztás gáz, de nem ér annyit az elhagyása, hogy nehezebben hízzak, a kreatin kúrám ne jöjjön ki jól. Mindenki másra vágyik, nem kell félmondatokkal lealázni a testépítőket sem.
Jesszus. Mindig elcsodálkozok azon, hogy lehetnek emberek magabiztosak abban, amiről tudják, hogy nem tudnak róla semmit. Honnan veszed, hogy a fehérjepor káros? Meg mi az, hogy növekedési hormonokat, meg "tömegelőt", meg MINDENT akar venni? Növekedési hormont nem lehet csak úgy kapni, koksznak minősül és mellé tudtommal orbitálisan drága, tehát biztos, hogy nem ezt mondta. 'Tömegelő' szó pedig nem is létezik, tehát ezt sem mondta. A minden meg már tényleg nagyon veszélyes, és pláne szakértelemre utaló szó...
Jó lenne ha úgy féltenéd, hogy tudod, mitől félted, mert ez akár még abba is fordulhat, hogy a tudatlanságod miatt egy amúgy jó dologtól "mented meg", csupán azért, mert nem ismered az adott dolgot. Kíváncsi lennék a te táplálkozásodra, abban szerintem többmindent meg lehetne menteni...
És Tápi: az egy dolog, hogy sokan tényleg divatszerűen űzik a testépítést, de még mindig inkább az, mint az esetleges, 'szarjunkbele'-kajálás átlagember módra. Ha elkezd jobban utánanézni, majd úgyis rájön bizonyos dolgokra, bővül a látóköre. És abban is egyetértek Orizával, hogy a paleó is csak egy nézőpont, egy divat, nem pedig 'Az' igazság. És szerintem az ehhez hasonló hozzászólásaidból nem egészen az jön le, mint amit te valójában gondolsz, mert pl. a kérdező se, meg még sokan nem is hallottak arról, mivel is van baja a paleónak. Tudom, hogy utálatos dolog mindenkinek külön elmagyarázni az elejétől, de így sajna kimaradnak információk. Az jön le a tudatlannak, hogy a testépítés rossz, de az már nem, hogy az átlagtáplálkozás is az lenne, és az sem, hogy mi lenne a jó és miért. Ez csak egy jóindulatú észrevétel.
A 15 éves kölyökről szólt, aki 'szeretne venni növekedési hormonokat".
Ehhez igazodott a kommentem.
"Mondjuk te legyél tisztában a gyúrás alapjaival.
Például hogy egy értelmetlen divat sport"
Ezzel nem a személyt, hanem a sportot minősítetted.
Szia.
A fiúkkal nehéz ebben az időben, azt hiszik mindenkinél erősebbek ettől.
A növekedési hormon az elég drága cucc potom 1.5 millia egy kúra.
szerintem te másra gondolsz amit sokan tényleg kevernek a növekedési hormonnal. ami teljesen illegális.
testoszteron stb. ezzel az a baj, hogy ilyen korban rohadtul nem kéne szednie!! Iszonyatosan megdobja a szervezetét elkezd nőni fejlődni agresszívvá vállik tőle. + mivel most fejlődik ki még pár dolog odalent is! pl beáll a testosteron szint termelése stb. ezért ha most ezt mesterségesen megtornássza az később nagyon rosz hatással lehet rá.
A szerekről én azért beszélném le ebben a korban mert teljesen feleslegesek, nem pedig azért mert károsak lehetnek. Most még elég ennie. de azt aztán csinálhatja egész nap.
Izület erősittőt és csont erősittőt szedjen ezerrel. Mert szinte minden gyúrós nagyeszűnek gerincsérve meg porclevállásai vannak. 25-28 éves korára.(Mert a konditeremben a nagyokos megmondja hogy kell edzeni :) )
Hidd el van egy jó barátom aki 14 éves kora óta edzett mint a marha. szedte a fehérjét, aztán 2év mulva lőtte a szurit popsiba. most 27 éves, 115kg és nem bír felemelni a raklapról egy 67kg-os vasdarabot, amit én 25-évesen 50kg-osan felemelek, minden gond nélkül.
+ nem bír sokat állni, menni stb. folyton fáj a háta, zsibbadnak a lábai mert a gerincében a porc kikopott és nyomja az ideget. meg még sorolhatnám. egy igazi roncs!!
Amit tudok ajánlani, hogy kardiozzon sokat a barátod, ha tényleg aggódsz érte akkor elviszed futni minden nap. vagy két naponta. meg esetleg jóga. streetworkaut. egy küzdősport. valami ahol átmozgatja a testét,és valójában is fejlődik, nem pedig csak egy-egy izma nő. és a végén ott áll hegyomlásként de öszecsukja egy 60kg-os kissrác!
Mert mindegyiknek nagy a szája de lassuak és nem tudnak mozogni!! Majd később a punci miatt is bánni fogja ha nem tud mozogni. Már bocsika.
Szóval én inkább az életmódról beszélném le egy kicsit.
Edzen nőljőn nincs ezzel baj. de ésszel. mozogjon melette olyant ami átmozgatja és növeli a fizikumát. A fehérjéhez meg a kreatint ajánlanám neki. nem kell tesztoszteron. meg ilyenek.
Amúgy egy kis fehérjével, meg kreatinnal még tényleg nincs semmi baj, ha azt hivatalos forgalmazótól szerzi be! de mást felesleges szednie. + annyiról gyözd csak meg, hogy 2-3 hónap után álljon le a szerekkel mindenképp, és csak egyen egészségesen!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!