Mikor hízunk? Rengeteget olvasok a témában, de nincs meg a konklúzió. Lehet, csak elsiklottam valami felett.
A szervezet elvileg este/éjszaka épít/raktároz. Hogy ezt honnan szedték, akik állítják, nem tudom, mert nem láttam rá tanulmányt, ezért nekem kicsit úgy hangzik, mint a "reggelizz úgy, mint egy király, stb." teória. Persze ettől még valószínűleg igaz.
Csak akkor hízunk (hájasodunk), ha nap végére kalóriapluszban vagyunk (kérdőjel). Vagyis ha nap közben szétzabálom magam, de lefekvés előtt lefutom a maratonit, akkor minden rendben(kérdőjel).
Vagy amikor nap közben szétzabálom magam és már mondjuk korán reggel televágom a glikogén raktáraimat és tele inzulinnal a vérem, akkor az már nap közben is megy a zsírba, függetlenül attól, hogy este még futok egy maratonit(kérdőjel).
Hogyan alakul mindez a CH ill. a zsír "túlfogyasztása" esetén, illetve ezek különféle beviteli arányainál (pl. sok zsír, viszonylag kevés CH vagy sok CH kevés zsír viszonylatában) (kérdőjel).
Más:
Kérem, hogy ne írja senki, hogy nem kell enni CH-t és akkor értelmét veszti a kérdés.
„A vázizmok, az aktivitás mértékétől függően szabad zsírsavakat, ketontesteket vagy vérglükózt használnak fel energiaforrásként” (forrás: [link]
Vagyis, ha egész nap sétálni kell, meg bogyókat, magvakat szedni, akkor vígan elvagyunk zsírról, meg zöldségekről. De, ha el kell futni az oroszlán elől, akkor jól jön egy kis glükóz a vérben. Az meg Ch-ból lesz, nem(kérdőjel). Voltak már rá utalások itt ott, hogy azt is csinál zsírból a szervezet. Vércukrot(kérdőjel). Zsírból(kérdőjel).
Bocs, ha hülyeség.
Tehát szerinted ez egyfajta "mobil zsírszövet".
Akkor megint az alapkérdésnél vagyunk. És most ismét sarkítani fogok, hogy értsd, mi a kérdésem, bár Oriza már nagyon jól megfogalmazta helyettem.
Függetlenül attól, amit az előző válaszolók írtak, Te azt mondod, hogy nyugodtan ülhetek egész nap a fenekemen és tömhetem a búrámat CH-val is meg zsírral is, felnyomhatom az inzulinszintemet akármilyen kajával, mert este lemegyek, nekiállok sportolni és nem csak hogy nullára vághatom magam energiabevitel/felhasználás terén, de még a nap közbeni túlevés, meg a sok inzulin miatt lerakódott zsírt is le fogom tudni bontani, ha eleget és megfelelő intnezitásban mozgok a nap végén?
Alacsony ch magas zsír = izomvesztés -> hoax?
Alacsony ch-n magas zsíron nem kell nagy kalóriadeficit, ideális az állapot szálkásodáshoz. Ha nincs energiahiány miért lesz izomzat vesztés?
Mert egészséges és egészségesen táplálkozó emberen nincs nagy hájfelesleg, az nem is lenne egészséges. Ezért. Mert az egészség csak normál zsírraktárakkal fér össze. Mint ahogyan az egészséges ember nem rákos, van az emberi testnek egy kinézete, testalkattól függő persze ki mennyire szálkás, de senki sem különösebben zsíros ha egészséges, férfiak legalábbis biztosan nem.
Ezért nyúl zsírraktárakhoz.
Egyébként nem tudok elképzelni olyan embert akinek a glikogén raktárai mindig tele vannak. Tudom hogy ez nem igaz, de elvileg mindenki edz.. mert az ilyen alap dolog lenne, vagy ilyesmi.
Pontosan. Ha nem vagy kaloriapluszban akkor nem zsirosodsz.
Ezi ilyen egyszerű és hiába meglepő neked a zsirszoveted "mobil"
Allandoan zsirosodsz es fogysz de ezeknek az aránya fogja eldonteni hogy mennyit azt meg a kaloriák.
Az meg hogy kaloriadeficit nélkül lehet fogyni csak azert mert zsirokat eszel a legnagyobb faszsag a vilagon.
Az alacsony ch-s dietak tanulmanyozva lettek és semmi azaz semmi pluszt nem nyujtanak testkompozicio terén a magas ch-hoz kepest.
Ha valaki nem eszik ch-t kevesebb energiaja lesz kevesebb glikogenje.
Energia kell hogy megadd a stimulust az izmoknak hogy maradjanak. Valamint minel tobb glikogen van az izmaidban annál magasabb a feherjeszintezis.
Kérdező még1x hiába nem hiszed el hogy a zsirszoveted mobil ez bizony igy van és igy jatszodik le minden egyes nap.
Hogy tudsz képviselni egy haladó elméletet ami reális modell "mobil zsírszövet" és egyszerre egy dogmát, ami a szénhidrátfogyasztást illeti?
Hát pont a magas ch bevitel (vagy a gyors ch) az ami miatt a zsírszövet mobil és felépül, gyarapszik. Ez ugyan olyan alap tudás mint hogy anabolikus és katabolikus állapot, zsírépítés és zsírsav mobilizáció váltják egymást a testünkben. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!