Az utóbbi időben több zöldséget, gyümölcsöt eszek, multivitamint iszok, normális, hogy a székletem világos barna színű?
Régen ilyen középbarna volt, most nem hirtelen egyik napról a másikra, hanem szép fokozatosan elkezdtem egyre egészségesebben táplálkozni és világosabb lett a székletem. Persze továbbra is barna, csak világos barna. Egy nap múltkor pizzát is ettem és másnap újra közép-barna színű volt. Nem zsíros, nem ragadós.
Ez normális?
Nekem is ugyanez a "gondom". Féltem, hogy kóros.
Én is sok zöldséget eszem és világosabb lett a székletem, mint szokott. Féltem, hogy zsírfelszívódási gondom van. Nem tudom milyen a zsírszéklet, ami ezt támasztaná alá. Orvosok mondták, hogy az tök világosszürke.
Én elég sok zsírt eszem, kb. 1,4 gramm/tskg. Ez nálam napi 90 grammot jelent.
Amit nem értek, hogy miért befolyásolná az elfogyasztott zöldség mennyisége az epetermelést.
Az epe tudtommal termelődik ha kell, ha nem, megtölti az epehólyagot, aztán ha zsírosat eszünk, az epe ürül. Ha sok a rost, akkor az megköti az epével ürülő koleszterint.
Elmagyarázná ezt valaki?
Köszönöm.
Engem ez az epe dolog zavar.
Én nem félek a zsírtól, főleg a jó zsíroktól. Éppen arra szeretnék fényt deríteni, hogy a székletem színe nem zsírfelszívódási gondra utal-e és valóban csak a zöldségevés a "bűnös" a színe miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!