Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek ha mindig csak eszek?

Mit tegyek ha mindig csak eszek?

Figyelt kérdés
Altalaban megreggelizek normalisan es utana kezdodik az, hogy dlkezdek mindenfelet enni ossze vissza csoki, ropi, keksz mindenfele ragcsa, gyumolcsok stb.. Mindegy csak ennem kell valamit. Mire az ebedhez jutok, jol esne az ebed de nem szoktam enni mert nem erzem magam ehesnek hanem folytatom a nassolast. Igy idom sincs rendesen megehezni. Aztan vacsorara mar attol a sokmindentol rosszul vagyok es masfele kajahoz nyulok es jol bekajalok valami finom szendviccsel/melegszendviccsel. Eddig nem voltam ilyen..kb. 1 hete kezdodott. Nem vagyok kover, soot eleg vekony vagyok de ettol fuggetlenul zavar. Mit tegyek? Miert van ez? 15L
2014. márc. 30. 20:28
 1/3 anonim válasza:
Fejlődő szervezet vagy majd elmúlik!
2014. márc. 30. 20:32
 2/3 anonim ***** válasza:
A tininek ennie kell. De azért figyeld a testsúlyodat, mert így kezdődik az elhízás. Mozogj, sportolj sokat. Dolgozd le a kaját, hogy izmaid legyenek, ne hájad.
2014. márc. 30. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:

A fokozott éhségérzet a kamaszkor velejárója, ugyanis ilyenkor a szervezet fejlődésben van és számos funkciót kell ellásson ahhoz, hogy te tudjál nőni, erősödni és minden szempontból egészségesen és kiegyensúlyozottan fejlődni :). Ezért is szigorúan tilos ebben a korban bármilyen eszeveszett fogyókúrába kezdeni, mert azzal csak ártanál magadnak és hosszútávon negatív szövődményei is lehetnek egy ilyen értelmetlen önbeavatkozásnak.

Amire fontos odafigyelned az az, hogy mit eszel és mennyit mozogsz. Az olyan ételeket részesítsd előnyben, amelyek tápanyagban dúsak és minél közelebb állnak a természethez, tehát nincs bennük X-féle mesterséges adalék és vegyszer, valamint kellő vitaminnal és ásványi anyaggal látják el a szervezeted: hús, zöldség, gyümölcs, jó minőségű zsírok ( olíva, halzsír, állati zsírok ), diófélék, magvak - ezek mind a skála pozitív részét képezik. A negatív részen találhatóak a mesterségesen készített rágcsálnivalók, az édességek, a pékáruk, az egészségtelen zsírok és olajok ( margarin, napraforgóolaj, páfrányolaj, stb. ) ; ne feledkezz meg a sok folyadék ivásról, mert az minden szempontból fontos: agyműködés, hidratálás, energizálás, étvágycsillapítás.

A mozgás terén ebben a korban még nincsenek határok sem fizikai kondíció , sem idő szempontjából , ezért az én tanácsom az, hogy mozogj annyit, amennyi belefér, mert a tested hálás lesz érte és talán soha nem lesz már olyan sok időd és energiád erre, mint amennyi kamaszkorban van. Azt javasolnám, hogy inkább olyan sportot vagy mozgásformát válassz, amit szívesen is végzel azonkívül, hogy jól megmozgat, mert hosszútávon csak az marad meg az ember életében, amit szívesen csinál és persze ami hatásos is.

2014. márc. 31. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!