Anorexia megint? Mit csináljak?
Régen nagyon sovány voltam (163/40), de én jól éreztem magam, csak a családom miatt változtattam az életmódomon, mert már nagyon kivoltak a szüleim. Elkezdtem enni, de átestem a ló túloldalára, felmentem 58 kg-ra, ezt tartom már fél éve. :( Anyumék nagyon örülnek, de én már tükörbe se tudok nézni, undorodom magamtól. :( Tudom, hogy más ennyinek is nagyon örülne, de nem tehetek erről, emiatt légyszi ne bántsatok. Szóval azt vettem észre, hogy már több, mint három hete megint alig eszek, kiszámoltam, egy napra kb 800-900 kalóriát viszek be. Már 53 kg vagyok... Egyre jobban érzem magam, viszont a ruhák lötyögnek rajtam, anyumék is észrevették, és már megint nagyon aggódnak. Igazából én se tudom, hogy mit csináljak. :( Már két pszichológusnál is voltam régebben, próbáltam velük együtt működni, de nem sokra mentem velük (viszont a pénztárcájuk csak vastagodott...). Csak a szüleim miatt ettem. De észre se veszem, hogy alig eszek mostanában, nem vagyok éhes sem. :( Valaki volt már hasonló helyzetben?
17/L
szia!én is anorexiás voltam.ez kb 2 éve volt most 166/58kg én így jól érzem most magam,de én is csak a szüleim meg a barátom miatt kezdtem el enni.a mai napig felkeresem a pszichológust ha nem érzem jól magam lelkileg és emiatt fogyózni kezdek.
én az 1.sz.gyermekklinikára jártam és ott tényleg nagyon jó szakemberek vannak.szerintem keresd fel ott Pászthy Bea dr.nőt.,érdemes lenne nehogy visszaessél.
Egyél megint a szüleid miatt. ők látják jól. Nem fogyhatsz le megint!
Kérj étvágyjavítót a körzeti orvostól, és minden nap mozogj egy - két órát a friss levegőn. Korcsolya, futás, favágás, mindegy.Így meg fog jönni az étvágyad, és egy idő után rájössz az evés ízére!
Reggel, ha teheted, egyél egy sült kolbászt egy káposztával töltött paprikával, kenyérrel, teával, vagy két virslit mustárral, vagy sült sazalonnát tojással és savanyú káposztával. LÉnyeg, hogy meleg, zsíros ételt és savanyúságot!
Így megnyílik az epecsatorna, az epe ki tud ürülni, és jól leszel. Jó étvágyad lesz. Ettől nem fogsz meghÍZni, mert este csak kockasajtot fogsz enni, vagy almát. Elhiszem, hogy ez elsőre elképzelhetetlenek tűnik, de ha megpróbálod, három nap után ráállsz, és jobb lesz az étvágyad is, meg a közérzeted is, meg a cukorszinted is, anélkül, hogy meghíznál, vagy lefogynál.
Persze, nem rögtön ébredéskor, 1-4,5 óra múlva, most szünetben lesz alkalom. Előtte menj ki havat seperni!
olvasd el ezt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!