Segítség! Ez már anorexia nervosa?!
Figyelt kérdés
Nos, nem akarom itt húzni az időt, de ezt muszáj megkérdeznem. Szóval 15, lassan 16 éves vagyok. Eddig kövér voltam, de tényleg: 167cm és 67-68 kg. Most nagyon lefogytam, nem fogyókúráztam, ettem, de fogytam 16-17 kiló, és most 168/52-53 vagyok. Én tudom, hogy így már nem vagyok dagadt, de egyszerűen bennem maradt. A suliban bántottak a súlyom miatt, és itt fent is a gyerekek. Most annyira bennem van, hogy kövér vagyok, hogy mikor tükörbe nézek, akkor elundorodom magamtól. Eszek rendesen, nem arról van szó, és nem vonok el magamtól semmit, de egyszerűen.. Utálom a testem. Barátaim aggódnak értem, és én nem tudom megmagyarázni, hogy nem fogyózom. A kérdésem: anorexia nervosában szenvedek? (havim se volt 4-5 hónapja kb.) Ezzel most forduljak agydokihoz, vagy valami egyéb önismereti tréning? Előre is köszönöm a válaszokat.2011. máj. 24. 20:21
1/2 anonim válasza:
NA ez nem orvos.
Ezt Pszichológusnak meg kell mutatni.
A testedtől undorodsz tehát folyamatos stressz ér.
A stressz miatt fogytál annyit.
ÉS a stressz miatt állt le a havi.
Ez nagyon súlyos.
Akár maradandó betegséged is lehet belőle.
Menj orvoshoz és agydokihoz de télleg és sürgősen.
2/2 anonim válasza:
1. nehéz elhinni, hogy ettél normálisan és mellékesen 16-17 kilót fogytál.
2. ha undorodsz a testedtől, az pszichés probléma. mindenképp testképzavar, de attól még nem biztos, hogy anorexia nervosa.
3. sportolsz is? mert akkor alakulna a tested, formásodna, izmosodna és nem csak fogyna el.
4. igen, egy agydoki vagy vmi önbecsülési tréning jól jönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!