Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan lehet megállapítani...

Hogyan lehet megállapítani egy étel enzim tartalmát otthon? Létezik olyan teszt, ami kimutatja?

Figyelt kérdés

Igyekszem minél több ételt nyersen, hőkezeletlenül fogyasztani, nem csak a zöldségeket-gyümölcsöket, hanem a tejtermékeket (vaj, sajt, tejszín), szárított sonkát és mézet. Az a gond, hogy pl. a méznél néhány méhész 40 fok fölé "melegíti" a mézét, hogy kitudja üvegezni, de afölött már elpusztulnak az enzimek, egyéb értékes tápanyagok.

Sajnos a bizalmam kicsit megingott a termelők iránt, illetve fárasztó folyton rákérdezni, hogy hőkezeletlenek-e a termékek (furán néznek rám, ha ilyesmit kérdezek).


2014. márc. 12. 08:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Vegyél ellenőrzötten biomézet, pl. biopiacon. Drágább, de biztos lehetsz benne. Olvasd el ezeket, hogy a bizodalmad helyreálljon:

[link]

[link]

Angolul pedig a méz enzimjeiről (ez talán válaszol a kérdésedre is):

[link]

2014. márc. 17. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!