Szárnyas szív/zúza miért nem kelendő?
Henteseknél, piacokon is egyre ritkábban látok szárnyas belsőségeket, jellemzően a szív az ami nincs. Eladók azt mondják nincs is rá kereslet, lehet nem csak ürügyként terjesztik. Én sem ismerek sok embert aki enne ilyeneket, de általában az a kifogás: nem csinál ilyet neki párja, magának meg egyszerűbb az elterjedtebb húsok.
Gusztustalannak/egészségtelennek/macerásnak tartják/tartjátok vagy bármi egyéb?
5-ös vagyok
Azért nem csak pörköltnek és húslevesbe lehet őket.
Zúzát tejfölösen is szoktam vagy borsóval összefőzve.
Májat darálthússal összefőzve pörköltnek vagy összedarálva és a máj a szaft a csirkemell alá.Vagy baconbe csomagolva (zúzát is néha).Májrizottó,mjas omlett,májfelfújt,rántott máj,és még ami nem jut eszembe.Én szeretem nagyon (fogaim amikor készültek,májat májjal ettem,finom puhára lehet csinálni)
Mindenképpen ezzel kell kezdenem:
"Most már kicsit többet engedhetnek meg maguknak az emberek a kormány intézkedéseinek köszönhetően"
Ezen akkorát röhögtem, hogy már csak emiatt is jó ez a nap!
Nagyon groteszk írás. A magyar sajnos egy nagyon szegénységben tartott nép, most az egy dolog hogy éhen kevesen halnak, de minőségi kajára már nem futja rengeteg embernek.
A válasz a kérdésre:
Jó ételek ezek, de felment az áruk. A csirkemáj kilós ára 300-400 forint körül lenne ideális, megfizethető. Ez úgyis olcsó tartásból kikerülő állat húsa.. de erre azt mondom hogy rendben van.
Viszont már 600-800 forint körül láttam a belsőségeket, 800 forintért finom zsíros darálthús is van. Nyilván ha nagyon szeretem a májat, szívet akkor fogok venni, de eltűnt az hogy olcsón minőségi állati eredetű táplálék volt..
Gusztustalan?! Egészségtelen?! Macerás?! Miért???
Egy véresurka, ami vérből van és a disznó belébe töltik, ahol előtte a bélsár volt, az sokkal gusztusosabb? Vagy a halászlében a halak gec... ondója, petesejtje gusztusosabb?
Egészségtelen miért lenne? Ugyanolyan fehérjeforrás, izom, mint bármi más.
Macerásnak meg végképp nem macerás. Én levest szoktam belőlük főzni. A felrakott levesbe, zöldséges lébe csak beledobálom, megfőzöm. Semmi egyéb tennivaló nincs vele. Még csak azt se mondhatnám, hogy marha-sokáig kellene főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!