Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ki találja a sztíviát keserűnek?

Ki találja a sztíviát keserűnek?

Figyelt kérdés
Próbálkoztam már barna cseppel és tablettával is, de én nem tudom megenni, olyan keserű mellékízét érzek. Ti hogy vagytok vele? Vércukorszintingadozásom miatt keresem a fehér cukor alternatíváját.

2014. jan. 23. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is keserű, pedig azt írják mindenhol tejben elmúlik a mellékíze, én pont akkor éreztem. teában elviselhetőbb
2014. jan. 23. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagy töménységben keserű, amúgy steviaízű, én speciel irtózom a mellékízéről. Nagyon sok másféle édesítővel elnyomható, s míg pl. gyümölcsben nekem OK, ha nem teszek bele túl sokat, addig kávés, kakaós dolgokban szörnyű tud lenni, ha egyedül vagy xillittel van (van steviás xillit, állítólag 4szeresen édesít a normál cukorhoz/xillithez képest, na az brutálisan steviaízű). De ha még beledobok egy csomó mézet, akkor azért még az is OK :D Persze ott már kezd felmerülni, hogy minek, azon túl, hogy el kell használnom a csomaggal és olcsóbb is így, mint csak mézet használva.

Ha nem akarsz cukrot enni, s nincs bajod tőlük, inkább a xillit vagy az eritrit. Drágák, bár a xillit csak annyira, mint a méz és nem muszáj ám sokat használni őket. Igazából cukor vagy édesítő nélkül is megvan az ember, de én sem élek úgy. Viszont tudom minimalizálni az ilyesmit.

2014. jan. 23. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam, nem én vagyok ezek szerint az egyetlen...:-)Most teljesen cukormentes kaján vagyok, de kis mennyiségben akár egy bolognaiba vagy paradicsomszószba kellene. Lehet, megpróbálom a xilitet.Mi baja lehet tőle az embernek? Xilites lekvárt próbáltam, éreztem, hogy nem dobja meg a vércukorszintet.
2014. jan. 24. 18:11
 4/5 anonim ***** válasza:

[link]


Sztívia: [link]


Van nekem is ilyen növényem, pontosabban nemrég száradt el sajnos, de majd veszek tavasszal megint. Nálam csak két évig élt, de az alatt növögetett és hozott sok levelet. Addig is szedtem róla és szárítottam belőle. Most van egy valamekkora adag sűrű szitán átdörzsölt levél porom de nem igazán tudom jóízűen használni más ételek ízesítésére a keserű mellékíze miatt. Legfeljebb néha édesség helyett jó azért nyalogatni belőle. :)


Amíg élt, frissen el szoktam rágcsálni a leveléből néha édesség helyett, de az édes íz mellett nagyon keserűnek találom én is.

2014. jan. 24. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Úgy egyébként édesítő cseppeket szoktam használni. Úgy tűnt, hogy a piros kupakos cseppek, mintha kicsivel édesebbek lennének.


A főzött ételekbe még édesítő tablettákat szoktam tenni, úgy néz ki a főzést is bírja.


Amikor meg különösen kristálycukorszerű édesítőre van szükség, olyanra ami cukorszerűen ropogósra szárad, ahhoz jól használható az eritriol. Viszont sajnos durván nagyon sokba kerül. Most vettem én is egyszer próbaképp nemrég fél kilós csomaggal de tényleg brutális az ára. fél kilós csomag 1800 Ft volt. Leginkább olyanhoz fogom használni ahol a kristálycukor külalaki jellemzői fontosak. Pl kipróbáltam kanálban megolvasztottam egy keveset és kevertem hozzá tasakos cukormentes aromás italporból egy kicsit. Fincsi ízű cukorka lett belőle.


Itt a leírás képe ami a zacskón volt:

[link]

2014. jan. 24. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!