Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi idővel az étel megevése...

Mennyi idővel az étel megevése után kezd el felszívódni a tápanyag/tápérték?

Figyelt kérdés
Tegyük fel ha egy órával az evés után hánytam, akkor addigra a megevett szénhidrát- zsir mennyiségből már sok felszívódott? (250 gram csokikrémmel töltötött gabonapelyhet ettem tejjel)
2014. jan. 19. 15:27
 1/5 Szintiszoli123 ***** válasza:

Amíg túl nem teszed magad az anón vagy mián, addig inkább egyél csak zöldséget meg sok húst .Ez segít túlélni és nem kell magad hánytatni utána, mert ezektől úgy sem hízol és legalább nem fogsz látványosan súlyt veszteni. Aztán irány valami doki, aki kidumálja az agyadból a hülyeséget.

Kérdésedre visszatérve a CH fél óra alatt felszívódott, de ezt látnod kellett abból, hogy mi jött vissza.

Ne aggódj. Ha ma mást nem ettél, nem fogsz tőle meghízni, úgyhogy most nehogy lemenj egy órát futni. Ezt az időt inkább szánd arra, hogy kitalálj valami megoldást, mert k úrva gyorsan visz lefelé a lejtő, amire most készülsz rálépni, vagy már rá is léptél.

Kérd itt más, már gyógyult xia-miások segítségét.

Soha nem menj kajában az alapanyagcsere szükségleted alá, és ha kétségeid vannak az alakoddal kapcsolatban, dobj ide fel egy fényképet. Ígérem, hogy nem a lelkedet fogjuk ápolni "jaaaaj, de butus vagy. nem is vagy kövér" szövegekkel, hanem megmondjuk az gazságot és segítünk megoldást találni.

Légy bátor és ne cseszd tönkre magad!!!

2014. jan. 19. 16:57
 2/5 A kérdező kommentje:

ne essék félre értés, nicsenek ilyen jellegű gondjaim. valószinűleg romlott volt a tej, vagy a reggeli tojás, és az forditotta fel a gyomromat.

és mivel szoktam számolgatni a megevett kalóriákat, így merült fel bennem a kérdés - inkább csak kiváncsiság jelleggel:)

12kor ettem 4 tojást, és 2kor a csokist a tejjel. a "roka" 3kor jött, de még tojást is láttam benne.

ettől függetlenül már felszívódott a csokis gabonapehely? 250 gramban egyébként 1100 kalória van, és 170 gr szénhidrát, szóval igazából nem bánnám, ha azért legalább ennyi előnye lett volna ennek a kis gyomorrontásnak :D mit gondolsz, már felszívódott minden addigra?

2014. jan. 19. 22:10
 3/5 Szintiszoli123 ***** válasza:

Szia!

Nem győztél meg. A válaszodból és annak logikai hibáiból látszik. Nem kell szégyellni, ha az embernek gondja van.

Nos fel még nem szívódott a CH, mert a gyomorban nincs felszívódás, de már továbbítódott vékonybélbe. Tehát kihányni már nem tudtad.

A tojás azért jött vissza, mert annak kb. 3 óra, mire megemésztődik annyira, hogy továbbítódjon.

Fenntartom, amit az első válaszban ajánlottam.

2014. jan. 20. 09:51
 4/5 A kérdező kommentje:
nem célom , hogy meggyőzzelek :) elég intelligens embernek tartom magam ahhoz, hogy ha problémám van, ne szégyelljek segítséget kérni. viszont hál istennek nincsen, legalábbis ilyen jellegü biztosan! a súlyommal egyébként tökéletesen meg vagyok elégedve, nem célom a fogyás. az elmult fél évben diétával - önkontrollal, (és nem "egyéb" drasztikus módszerekkel) fogytam 10 kilót , amire igazán büszke is vagyok. :) mindenesetre köszönöm a válaszod, ment a zöld:)
2014. jan. 20. 11:20
 5/5 Szintiszoli123 ***** válasza:
Nem akartalak letámadni, most már elhiszem, hogy nem valami "hátsó szándék" miatt kérdeztél.
2014. jan. 20. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!