Epehólyag műtét utáni étkezésre mit javasoltok?
Sovány hús, zöldség, gyümölcs.
Zsírt enni nyilván kell, de ki kell tapasztalnod hogyan bírod.. Valószínűleg érdemes macerát csinálni belőle, mivel a zsír nagyon fontos tápanyag. Létezik recept kókuszzsír emulgeálására, így konyhatechnológiával elvégzed azt, amit a besűrűsödött epesavnak kellene. Így nem leszel rosszul, mégis hozzájutsz zsírhoz. Ez nem tapasztalat, csak egy gyakorlatias út ami megkímélne a zsírszegény táplálkozás káros hatásaitól, de ugyanakkor nem is lennél rosszul, sajna epehólyag nélkül ha zsírosat eszel, azt meg tudod majd érezni.. ezért emulgeáld a zsírt előtte.
Kb. annyit jelent, hogy tojás sárgájával kikevered gőzfürdő felett.. így lehet akár sós, akár édes (pl. citromos, vagy mogyorós pl. 'nutella') könnyen emészthető zsír alapú krémeket készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!