Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, már nagyon aggódok?!

Mit tegyek, már nagyon aggódok?!

Figyelt kérdés
Fogyókúrába kezdtem. Lefogytam! De az anyagcserém annyira lelassult, hogy most már elgondolkodok rajta, hogy működik-e egyáltalán és nem állt-e le teljesen. 2-3 nap után sincs székletem és utána is rá kell segítenem, mert amúgy ingerem sincs rá. 5 nap után már görcsöl a hasam és érzem, hogy tele van a belem, de ha leülök a wc-re akárhogy erőlködök, próbálom egyszerűen nem akar megindulni. Vagy nagy nehezen bár apró kemény golyó. Rengeteget iszom. Napi 3- 3,5 liter vizet. Most kezdek visszaállni már normálisra, de csak nagyon lassan merek, mert félek, hogyha az anyag cserém ilyen állapotban van, akkor vissza fogom szedni a kilókat. Lehet, hogy idióta módon fogyókúráztam, de megbántam s szeretném helyrehozni. Azért furcsa ez nekem, mert előtte napi 2x volt székletem. És most elég sokszor sírok miatta, hogy ez így nem jó, de nem tudom mit tegyek. Segítsetek!!
2014. jan. 8. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia :)

Csak hogy az elején tisztázzuk: habár nyilván az anyagcseréd is sikerült szépen szétbarmolni, semmiképp sem állt le. Az, hogy hosszabb táplálékmegvonásos v. csökkentett táplálékbevitelű időszak után az emberek szorulásosak, abból adódik, hogy kvázi legyilkolásszák a vékonybélben található jótékony bacikat, amelyek segítenének felszívni a tápanyagot (gyakorlatilag elhal a bélflórád). Tudod, ha nincs elég táplálékuk, éhen halnak odabent a drágák :)

Helyre kell hozni a bélflórád és vissza kell szoktatnod az emésztőrendszered a normál működésre.

1. Probiotikum kúra, min. 3 egymást követő, és szedhetsz dupla v. akár tripla adagot is, mindegy, mit ír a doboz.

2. Kefír, fermentált termékek, és a legfontosabb, a ZSELATIN. Mind kiválóan regenerálnak, a zselatin a kollagénrostok miatt kell.

3. Ne hashajtózz! Az egyedüli, ami oké, sőt ajánlott, az a Laevolac szirup, székletlazító, egész pici babáknak is adják. Könnyebb lesz tőle a kaki jóval, max. dózist használhatsz.

4. Adj időt magadnak, hogy visszaszokj. Nem egyszerű, de ez tényleg olyan dolog, amit az idő fog végül megoldani, te közben csak könnyíthetsz a dolgokon :)

4 évig küzdöttem anorexiával, na, mikor nekem először a kórházban elkezdték adagolni a kaját, bélcsavarodásom lett, annyira nem tudtam megemészteni az ételt. 1 év volt, mire helyreálltam - tudom, hogy pokol, napokat bőgtem végig, mert úgy éreztem, szétdurran a hasam a felgyülemlett kakitól (bocs, undi, de gondolom ismerős...).

Sok sikert, jobbulást, csak ügyesen :)

Ha bármiben tudok még segíteni, írj :)

2014. jan. 8. 20:52
 2/2 anonim ***** válasza:

Mindig van ezen a fórumon nem is kevés olyan fogyókúrázó, főleg nő aki ilyen úton van. Ez is egy döntés, utána meg jön mindig a panaszkodás.

Gyógynövényekkel, akupunktúrával, normális gyógyászati módszerekkel és épkézláb táplálkozással egészen biztos, hogy menthető vagy még. A fővárosban biztos hogy találsz segítséet, máshol nem tudom.

2014. jan. 9. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!