Mit tegyek, már nagyon aggódok?!

Szia :)
Csak hogy az elején tisztázzuk: habár nyilván az anyagcseréd is sikerült szépen szétbarmolni, semmiképp sem állt le. Az, hogy hosszabb táplálékmegvonásos v. csökkentett táplálékbevitelű időszak után az emberek szorulásosak, abból adódik, hogy kvázi legyilkolásszák a vékonybélben található jótékony bacikat, amelyek segítenének felszívni a tápanyagot (gyakorlatilag elhal a bélflórád). Tudod, ha nincs elég táplálékuk, éhen halnak odabent a drágák :)
Helyre kell hozni a bélflórád és vissza kell szoktatnod az emésztőrendszered a normál működésre.
1. Probiotikum kúra, min. 3 egymást követő, és szedhetsz dupla v. akár tripla adagot is, mindegy, mit ír a doboz.
2. Kefír, fermentált termékek, és a legfontosabb, a ZSELATIN. Mind kiválóan regenerálnak, a zselatin a kollagénrostok miatt kell.
3. Ne hashajtózz! Az egyedüli, ami oké, sőt ajánlott, az a Laevolac szirup, székletlazító, egész pici babáknak is adják. Könnyebb lesz tőle a kaki jóval, max. dózist használhatsz.
4. Adj időt magadnak, hogy visszaszokj. Nem egyszerű, de ez tényleg olyan dolog, amit az idő fog végül megoldani, te közben csak könnyíthetsz a dolgokon :)
4 évig küzdöttem anorexiával, na, mikor nekem először a kórházban elkezdték adagolni a kaját, bélcsavarodásom lett, annyira nem tudtam megemészteni az ételt. 1 év volt, mire helyreálltam - tudom, hogy pokol, napokat bőgtem végig, mert úgy éreztem, szétdurran a hasam a felgyülemlett kakitól (bocs, undi, de gondolom ismerős...).
Sok sikert, jobbulást, csak ügyesen :)
Ha bármiben tudok még segíteni, írj :)

Mindig van ezen a fórumon nem is kevés olyan fogyókúrázó, főleg nő aki ilyen úton van. Ez is egy döntés, utána meg jön mindig a panaszkodás.
Gyógynövényekkel, akupunktúrával, normális gyógyászati módszerekkel és épkézláb táplálkozással egészen biztos, hogy menthető vagy még. A fővárosban biztos hogy találsz segítséet, máshol nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!