Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A rizs hízlal?

A rizs hízlal?

Figyelt kérdés
2014. jan. 1. 23:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100g-onként kb 350 kcal-t tartalmaz. a krumpli (főtt, és nem oljaban sütött!) csak 90kcal-t, a csicsóka még kevesebbet. szerintem hizlal a fehér rizs is, ha sokat eszel belőle. tévhit, hogy nem hizlal, ugyanúgy lisztet, glutént tartalmaz, mint a kenyér, vagy a tészta, igaz egészségesebb sokkal mint a fehér kenyér, de ha annyira egészségeset akarsz enni, vagy nem hízni, akkor főzz árpa gyönygyét, vadrizst, csicsókát,... köretként. ezt most lehet nem szakszerűen fogalmaztam meg, de kb ez a lényeg.
2014. jan. 2. 00:22
 2/3 Szintiszoli123 ***** válasza:

A rizs gluténmentes. Minden hizlal, ha több kalóriát viszel be vele, mint amennyit elégetsz. Szerintem te inkább arra vagy kíváncsi, hogy az ember mivel nem bírja úgy teleenni magát, hogy több kalóriát vigyen be vele, mint amennyit eléget. Vagyis azt kérdezed, mik azok, amikben relatíve nagy térfogat mellett kevés a CH-ból ill. zsírból származó kalória (fehérjéből származó kalória alapvetően nem hizlal).

Ilyen a:

- zöldség

- hús

A sok rost teltségérzetet okoz, hamarabb jóllaksz és később leszel éhes.

2014. jan. 2. 08:38
 3/3 anonim ***** válasza:

60-80%ban szénhidrát.

Szóval ja, főleg tömegnövelésnél hatásos.

2014. jan. 3. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!