Most akkor mi van? Bővebben lenn
Van egy másfél éves kisfiam. Vérből történő allergia vizsgálat során negatív lett a búzalisztre való érzékenysége. Ugyanakkor csináltattam egy vegateszt nevezetű allergia vizsgálatot is, az pedig azt mutatta kis, hogy a FEHÉR búzalisztre érzékeny. A teljes kiörlésű lisztre nem.
Most akkor ő lisztérzékeny vagy a glutént nem bírja? én ezt már nagyon nem értem.
ha valaki jártas a témában kérem hogy világosítson fel! előre is köszönöm!
A allergológus szakembernek (vérvizsgálatnak) higgy. A lisztérzékeny a gluténra (sikérre) érzékeny, ami a teljes kiőrlésű lisztben is ott van. Nézd meg ezt: [link]
Ha tünetei vannak a kisfiadnak, ki kell deríteni, mi okozza. Más problémák is okozhatnak lisztérzékenységhez hasonló tüneteket. Jegyezd fel pontosan, mikor mit és mennyit eszik a fiad, és azt is, hogy mikor milyen tünetei jelennek meg. Ezt mutasd meg az orvosnak (gasztroenterológusnak).
Az is igaz viszont, hogy ha egy egészséges ember lisztérzékenyeknek való diétán él, nem lesz semmi baja tőle, tehát foghatod ilyen diétára a fiadat, ha úgy látod, hogy ez segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!