Arthat a gyomromnak ha egyik nap vizbe kevert citromlevet iszok, es kovetkezo nap vizbe kevert szodabikarbonat?
olvastam,hogy mindkettonek kulon kulon is jo hatasa van.S gondoltam,hogy egyutt meg jobb lehet...
Citromos viz: emeszto,tisztito,segit a fogyasban,mivel kicsit eveszi az etvagyat [nekem legalabbis]
Szodabikarbonarol meg azt olvastam,hogy szinten jo emeszto es rak ellenes hatasa van
:)
Hát nem tudom...az egyik ugye savas, a másik meg lúgos, tehát huzamosabb ideig magában fogyasztva egyik sem tesz feltétlen jót a gyomornak. Bár kis mennyiségben valószínűleg semmi sem fog történni.
Mondjuk én a lúgosító teával hazavágtam a gyomrom, úgyhogy csak óvatosan. (A gyomor megemeli a savtermelést.)
Szerintem többet ér, ha szedsz jóféle vitamint és sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz a cukros, tésztás kaják helyett. Szóval egészségesen étkezel és persze mozogsz is.
Ezekkel biztosan lehet fogyni, és biztosan jót tesznek az egészségeddel.
Ha mind e mellé szeretnéd a fentieket kiegészítésként, akkor (is) szerintem teljesen feleslegesek.
:-)
Ez a lúgos-savas elmélet egy hülyeség.
Érdekfeszítő mennyire határtalan a tévhitek skálája, amelyeket az emberek képesek kitalálni az idők során ( főként az aktuális időben, amelyet nagy vonalakban nézve azt lehetne mondani, hogy minden nap születik egy új tévhit ).
A citromot nyugodtan fogyaszthatod teával vagy vízzel, nem lesz tőle semmi bajod.
A szódabikarbonátról nem írok, mivel nem rendelkezem elegendő információról róla ( én személy szerint nem alkalmazom az étrendemen belül és nem is tervezem alkalmazni ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!