Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit gondolsz azokról az...

Mit gondolsz azokról az emberekről, akik nem esznek húst?

Figyelt kérdés
Te ilyen vagy?

2013. dec. 25. 20:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt,hogy sajnos a "húsevő" emberek ebbe is beleszólnak , és szerintük nem normális, mert eltér az átlagostól.

Én azt gondolom,mindenki saját maga dönti el mit szeret..ez olyan mintha egy kaját nem szeretnél és rád akarják erőltetni. Nyilván aki nem eszik húst, tudja miért nem eszik és az ő döntése, tiszteletben kell tartani, ez olyan mint a vallás. Gyerekkorban nem szabad, és figyelni kell a vas bevitelre. Én nem lennék vega, mert imádom a husit.:D Sült csirke, rántott stb jöhet.

2013. dec. 25. 20:06
 2/7 anonim válasza:
Több mint öt éve nem eszem húst, nem iszom kávét és kólát, alkoholt sem ittam majdnem öt évig, azóta is csak néha egy kis szederbort. Halat eszem, legszivesebben azt is kerülném, csak a párom szenvedélyes horgász, mindig van hal a hűtőben, és megbántanám, ha halat sem ennék. Évekig elismeréssel tekintettem a vetetariánusokra, hisz úgy éreztem, az a táplálkozás egészségesebb valamint emberségesebb, csak nem voltam elég "bátor" társaságban és otthon nemet mondani a húsevésre. Aztán őt éve eltőkéltem, hogy váltok. Nem bántam meg.
2013. dec. 25. 20:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Igazából én is azt mondom, mindenki döntse el maga.

Azt viszont utálom, hogy vannak olyanok akik megpróbálják rávenni a másikat, hogy legyen Ő is vega. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!

Am. Én sem lennék szívesen vega, mert vannak húsok, amiknek nem tudok ellenálni.

2013. dec. 25. 20:16
 4/7 anonim válasza:
Semmi bajom nincsen velük. Van pár ismerősöm, aki vega és tisztelem őket, amiért nemet tudnak mondani a húsra. Nekem például nem menne.
2013. dec. 25. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Én eszek húst, de semmi bajom nincsen azokkal, akik nem. Jómagam is átállnék erre az életmódra ( pedig szeretem a húsételeket ), csak épp a veseelégtelenségem miatt a zöldség, gyümölcs lekerült a fő táplálkozási irányzatomról, mert tele van káliummal, ami egészséges embernek jót tesz, viszont az én veséim már nem választják ki a káliumot és a magas káliumszint a vérben szívmegállást okoz.
2013. dec. 25. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Semmi bajom sincs velük, egészen addig, amíg nem akarnak bennem lelkifurdalást kelteni.
2013. dec. 25. 21:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem sincs gondom velük , a vegákkal soha nincs gond addig, amíg nem érzékeltetik magukat.

Mondjuk az van ( az első válaszoló hsz-ról jutott eszembe ) , hogy a vegák sokszor kérdezetlenül is fitogtatni kezdik , hogy miért is sokkal jobb az a táplálkozás, s ekkor nyilván a húsevők is kontrázni kezdenek, aztán ez egy soha véget nem érő ördögi kör lesz.

Mindenre vannak érvek és ellenérvek. Arra kellene rájönni, hogy joga van mindenkinek egyéni döntéseket hozni annak alapján, hogy milyen érveket fogad el a saját életére nézve. A vegák ugye azokat az érveket fogadják el, hogy elsősorban a sok húsfogyasztás nem jó az egészség szempontjából és másodsorban állatokat sem kell ölni a vegetarianizmusért, a húsevők meg a tápláléklánc érvét fogadják el és azt, hogy a hús az emberi szervezetre nézve a táplálkozás alapját képezi. Röviden ennyi és ehhez még hozzájönnek egyéb szócséplések.

2013. dec. 26. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!