Vérvizsgálatom eredményei közt van két csillaggal jelölt tétel Cholesterin 6.3 2.6---5.2 ez a jó Triglicerin 2.7 0.4---1.7 ez a jó Van okom aggódni, ezek mennyire rossz eredmények?
A koleszterinszintet mérni tudjuk. Ezen kívül mást nem nagyon tudunk kezdeni vele.
Anno egy gyógyszer eladást úgy lobbiztak, hogy csökkentik a koleszterinszintet, ami jó mert a magas koleszterinszint meg nem jó.
De a valóságban ez egy olyan mért érték, mint a testmagasságod. Tudod mennyi, de semmit sem csinálsz vele. Nincs jó meg rossz érték.
A sziv érrendszeri betegségek gyulladàsos természetüek. Tehat hiba ezeket a verzsirral összefüggésbe hozni
A gyulladasszintre kellene figyeln8, es elfelejteni vegre a zsìrt, mert nem az szamit.
Köszönöm a válaszokat! Milyen gyúlladásra gondolsz, kérlek ird le...
39 éves vagyok, 178 magas, 75 kg
Nem eszem sokat, hétvégén megiszom akár 6-7 sört is, de ennyi!
JJo.
Nem tudom a CRP 4 minek számít. Azt tudom, hogy 'jó koleszterinszint' nincs, vagyis rossz nincs, tehát minden koleszterinszint jó akkor.
A koleszterinszint nem jelez előre betegségeket, a gyulladásszint igen.
De a koleszterinszint nem (feltétlen) áll összefüggésben a gyulladással.
Elvileg ha magas a koleszterin (a korábbi szintekhez képest!) az lehet gyulladás jelzője IS, de hát crp-t néznek ekkor is, és a koleszterin legfeljebb csak jelzés értékű. Ezért értelmetlen a koleszterinszint gyógyszeres csökkentése, mert míg a gyógyszer káros, addig a koleszterinszint önmagában lényegtelen, a csökkentése semmit sem tesz jobbá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!