Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Áttértem az egészséges táplálk...

Áttértem az egészséges táplálkozásra és lelassult az anyagcserém? Mitől?

Figyelt kérdés

Szeptember óta egészségesen táplálkozom. Ez azt jelenti, hogy nem eszek: tésztaféléket, kenyeret, vörös húst, édességet, tejet és semmi cukor.

és zöldséget, halat, sovány húst, rizst, tojást, túrót, meg egyéb nem zsíros, sovány ételeket eszek.

Azonban eddig napi 2x volt székletem, most viszont 2 naponta 1x vagy 3 naponta 1x. A múltkor 5. napra jött végre össze a dolog, de előtte már nagyon rossz volt a közérzetem. Az inger megvolt, de nem jött össze sehogy.

Miért van ez? Mit nem eszek? Vagy mi lassította le így az anyagcserém?

2013. nov. 23. 22:57
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

Én ugyanígy jártam.

A gond valószínűleg: kevés folyadék (elhagytam minden általam kedvelt üdítőt, a teába többet nem tettem cukrot, és csak tiszta vizet ittam... Ezeket viszont utáltam, így nem ittam eleget), plusz a túl száraz étkezés, a zsiradékok (olaj, zsír) kizárása miatt.

Rájöttem, hogy mértékkel, de mindenre(!!) szüksége van a szervezetnek a normális működéshez.

2013. nov. 23. 23:02
 2/6 anonim válasza:

Lehetséges, hogy túl kevés kalóriát viszel be és emiatt lassult le az anyagcseréd (a kaloriabazis.hu oldalon nyomon tudod követni a napi kcal fogyasztásod).

Emellett még arra tudok tippelni, hogy nem tartalmaz elegendő rostot az étrended. Reggelire gyümölcs vagy zabpehely lehet, hogy segítene a problémádon.

2013. nov. 23. 23:09
 3/6 A kérdező kommentje:

napi 3 liter vizet iszok.

rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszek. sosem számoltam a kalóriákat mert mindig jól laktam ha ettem. de tény h sokat fogytam

2013. nov. 23. 23:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem kell teljesen elhagyni semmit, térj vissza arra, hogy mindent eszel, csak nem sokat, és nem össze-vissza.
2013. nov. 24. 10:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Megjegyzések :

1. A vörös hús nem egészségtelen.

2. Hiba csak sovány húst enni, a szervezetnek szüksége van mindenféle húsra és a húsban található természetes zsírra is, nem ettől hízik valaki el, hanem a hozzáadott rossz minőségű olajtól, cukortól, liszttől stb.

3. „ meg egyéb nem zsíros, sovány ételeket eszek. “ – Ismét: ne gondold, hogy attól fogsz fogyni vagy tartósan fitt és egészséges maradni, hogy csak “ sovány “ ételeket eszel. A sovány ételek nem egyenlőek a karcsú és fitt testtel, ezt már ideje lenne megtanulni.

Ezek mellett nem is csoda, hogy lelassult az anyagcseréd.

2013. nov. 24. 10:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Leírták.. egyél többet, és több állatot. Az állatok meg dagik, tehát zsírjuk van, tehát ezt is megesszük :D Bőven :)
2013. nov. 24. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!