13éves lány vagyok 155cm és 54kg voltam de lefogytam 52-re. Szerintetek az sok?
A magasságod alapján és a testtömeged alapján, van rajtad némi súlyfelesleg, hát még ha nézzük a korodat akkor meg abszolút nem normális. 54-ről 52-re lefogyni nem nagy teljesítmény, elképzelhető, hogy ez a napi súlyingadozásod. Ha küldenél magadról egy képet okosabb, tartalmasabb válast tudnék adni. 52-54 kg-hoz azt gondolom kb a 165 cm az ideális, a te testmagasságodhoz az ideális kg kb. 42-45 (lehet, hogy kicsit irreális ez a szám...de láthatatlanba így gondolom.)
Remélem tudtam segíteni.
Egy személyiedző
egy 13 éves fejlődő szervezetű gyerekről beszélünk...
nagyon nem kéne még fogyózni ilyen fiatalon, törekedj az egészséges étkezésre és sportolj sokat, ennél több nem kell
160 cm felett egészséges a 60-65 kiló, 150 centis magassághoz pedig a 50-55, a 40-45 ilyen korban már nem egészséges...
#2 – Legjobb esetben poén , legrosszabb esetben egy olyan személyi edző lehetsz, aki nem praktizál.
#7 – A gyerek nincs elhízva. Nem kellene ilyen állításokkal dobálóznia, főleg, hogy nem vagy szakosodott ezen a téren. Ráadásul a #6-osnak igaza van, egy fejlődésben levő szervezet nem egyenlő egy 30 éves személy szervezetével, mert 13 évesen még nőhet az illető és a teste folyamatos változásban van.
Kérdező - Nem vészes egyáltalán a testsúlyod, inkább az a tény lehet aggodalmat keltő, hogy 13 évesen fogyókúrázol. Ebben a korban a kamaszoknak nagy százaléka félreérti a fogyás lényegét, túlzásokba esnek, nem megfelelő módszerekkel próbálkoznak stb. , amely hosszútávon komoly problémákat eredményezhet. Inkább ezzel kellene foglalkozni és nem azzal, hogy egyes 0 hozzáértésű személyek mit hablatyolnak össze-vissza.
Mennyivel kevesebb ismétlődő kérdés lenne (és sehova sem vezető vita) ha a gyereknek salátát és húst adnának.. egyéb 'kaják' helyett.
Lisztevés nélkül, ez a kérdés sem jöhetett volna létre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!