Mit egyek ha megszeretnem elozni a porckopast?
Szeretnéd megelőzni, tehát meg szeretnéd előzni.
Szerintem váltogasd más mozgásformákkal a futást. Minden mozgásszerv karbantartására, épülésére a legjobb ugyanis a mozgás. De én nem vagyok maratoni futó, majd jönnek ők is remélhetőleg és megmondják.:)
Ha tényleg meg akarod előzni, akkor kezdetnek nem futsz..
Aztán elhagyod a lektin tartalmú ételeket.
Eszel húst, zselatint, lecsökkented a szervezeted gyulladásszintjét (kb. paleo vagy AIP táplálkozás ebben sokat segít).
Mi az AIP táplálkozás?
A csoki, kávé, kóla melyik fajta táplálkozásban maradhat benne?
A paleoban hús van, tejtermék és zöldség?
A paleóban nincsen tejtermék.
De gyümölcs, olajos magvak, tojás igen.
AIP az különböző paleo variáns. Autoimmun protokoll. Mivel a porckopás gyulladás eredetű, autoimmun folyamat is lehet, vagy ugyan azok az anyagok váltják ki mint az ilyen állapotokat, ezért jó rá.
Pl. AIP-pel kezelnek autistákat, ami eredményes hiszen gluténmentes.
De a lényeg úgy gondolom a gyulladásszint csökkentése és a lektinek kerülése lenne. Illetve lehet direkt ízületvédőket fogyasztani, kurkumát.. ezeket ízületi gyulladás esetén is használják, ha nincs még akut panasz, akkor megelőzésben tökéletesek lesznek. Minél több részletre odafigyelsz, annál jobban ellenállhat a térded a futás hatásainak, legalábbis ez lenne logikus.
Mi az a glutén és a lektin?
Hogy tudnám kideríteni, nekem mit kéne elhagynom?
Gyümölcs és gabona az, amiket nem szeretek és emészteni se tudom nagyon jól.
Nyitottam ennek egy topicot, légy szíves, gyere át oda:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__5073796..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!