Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Amikor stresszesek vagyunk,...

Amikor stresszesek vagyunk, de ugyanúgy eszünk miért fogyunk?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 11:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem vagyok biológus vagy orvos vagy nemt'ommi, de szerintem egy stresszhelyzetben máshogy működik a szervezet mint nyugalmi helyzetben. Ugye a vérnyomás és a pulzus megemelkedik. Felgyorsul az anyagcsere és ez (gondolom) nagyobb energiaszükséglettel jár. Ugyanannyi energiabevitel mellett a szervezetnek "hozzá kell nyúlnia" a tartalékokhoz is, hogy fedezze a megnövekedett igényeket. Szerintem erre vezethető vissza
2013. nov. 18. 11:34
 2/2 anonim ***** válasza:

1. nem fogyunk stresszes életmód mellett VAGY

2. kevesebb kaját kívánunk, úgymond koplalgatunk, nem vagyunk éhesek VAGY

3. több kaját kívánunk, és mivel cukros-lisztes kajákat eszünk ezért még hízunk is (ez ugye kiegészítője és egyfelől magyarázata az 1. pontnak) VAGY

4. a 2. válaszoló által leírt állapot, készenlétben van a szervezet, stressz helyzetben (ha egy oroszlán néz téged) nem alszol és raktározgatsz zsírokat, hanem készülsz a harcra, égeted az üzemanyagot hogy bármikor ölhess/futhass.

5. vagy a krónikus stressz, a magas kortizolszint eléri azt, hogy a magas vércukorszint miatt végül inzulinrezisztencia alakuljon ki, aztán pont hízás.

5 nagyon sebtében összekapott lehetőség, ezek közül 2 foglalkozik ugye a testsúlycsökkenés viszonylag egyszerűbb magyarázataival.

2013. nov. 18. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!