Tudnátok segíteni abban, hogy 4 éves kisgyermek fogyaszthat olyan süteményt, amiben Xilovit cukor van, ugyanis azt hallottam róla, hogy az ebből készült süteményekből bizonyos mennyiség elfogyasztása után hasmenés léphet fel, ez igaz?
A túlfogyasztás hasmenést okozhat, mert a bélben megnövekedett ozmolaritás (koncentráció) visszatartja a folyadékot, ezáltal a széklet nem tud besűrűsödni a vastagbélben (ez egyszeri 30 g feletti mennyiség elfogyasztásánál fordul elő, de a szervezet ehhez képes alkalmazkodni, így nem kizárható, hogy csak az első néhány alkalom okoz ilyen panaszokat), a széles körben használt szorbitol kisebb mennyiségben is hasonló mellékhatásokkal jár.
Mármint egy 4 éves gyereknek adhatunk-e búzalisztes süteményt?
Ez egy elég nagy hiba, amit nagyon sok család elkövet. És értetlenül nézünk a fiatalok között egyre jellemzőbb elhízás hullámra. Nem malactápot kellene adni nekik, a véleményem az, hogy nem fogyaszthat a gyermek süteményt, kivéve ha az jobb minőségű 'lisztből', valamilyen őrleményből készül, de nem búzából.
A kérdés tárgyát pedig a válaszolók munkájának megkönnyítése érdekében szerintem minél inkább konkretizáljuk. Xilovit cukor = xilitol?
Nem sikerült jól leírnom mit gondolok.
Nem a xilittel / eritrittel van a vaj.
Hanem a magas keményítő tartalmú zabbal, esetleg a túróval/tejtermékkel ami egy ilyen nevű édességbe feltételezem belekerül.
Ha Te már pco-s vagy, én nem szólhatok rád hogy meggyógyulj, normálisan egyél (hiszen a magánügyed.. én miért is foglalkoznék az egészségeddel) DE ha már fórumon szóba hoztad, akkor ajánlom, hogy a gyermekedet ne tedd ki ugyan ilyen típusú betegségeknek. Ő még tiszta lappal indul, ugyan Te is minden bizonnyal meggyógyulhatnál, de ő még egészséges. Most tanulja azokat a szokásokat, amik később meghatározók lesznek az életében. Most eldőlhet, hogy ugyan úgy eszik mint az átlag magyar ember, és átlagos betegségei lesznek, amikre majd szedi a legelterjedtebb gyógyszereket, erre fog költeni miközben szenved a betegségeivel, vagy finom de egészséges ételeket eszik mert ez lesz a természetes neki, és egész életében erős és egészséges lesz :)
Utolsó dugulj el.
Nem lesz tőle semmi baja csak ne engedd,ohgy degeszre egye magát:)Ö
6. válaszoló, mi a baj?
Már megint a beteg emberek között valaki beszól a segítő szándékúnak.. mosolyogj csak.. értelmesen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!