Mi történik az elfogyasztott többletkalóriával, ha alacsony az inzulinszint?
Állítás: magas inzulinszint mellett a többletkalóriát a szervezet hajlamos zsír formájában raktározni.
Kérdés: Mit kezd a szervezet a többletkalóriával, ha alacsony az inzulinszint? Azt nem ugyanúgy raktározza?(pl. mi van, ha megeszek egy fél disznót, mondjuk 5000 Kcal-t ebédre, de nem eszek mellé CH-t, így csak zsírt meg fehérjét ettem, nem megy fel a vércukrom, így nem lesz magas az inzulinszintem sem)
Te utolsó, most leírtad..
"hogy a verbe kerult szenhidratot a sehtek felvegyek."
.. azt, ahogyan nem eszünk.
Nem kerül cukor a vérbe táplálkozás után, tehát nem nő meg az inzulinszint (jelentősen). Tehát zsírsejtek sem nőnek. Te betegségből indulsz ki, de nem minden ember eszik megbetegítően. Tehát innentől leírtál egy olyan folyamatot, ami egészséges embert (aki egészségesen eszik) nem érdekel, beteg (zsíros) ember meg arra törekszik gondolom, hogy elkerülje.. hogy a vércukorszintje, az inzulinszintje csak úgy emelkedjen étkezésről étkezésre.
"A taplalkozas soran a belrendszerbol felszivodo szenhidrat a verbe kerul"
Ezt magyarázd már el kérlek. Milyen szénhidrát szívódik fel a bélrendszerből? Nem csokit eszek, hogy tele legyen a belem cukorral.. írtam, ez a kóros folyamat, betegséghez vezet.
Amiről te beszélsz, az a betegség. Én az egészséges útról beszélek.
Nem eszem diszacharidot. Diszacharid a kristálycukor. Mégis hogy kerülne kristálycukor a kajámba? Sehogy. A salátában van diszacharid?
A disznó zsírja diszacharidból épül fel? Ritkán. Nincs diszacharid -> nem szívódik fel monoszacharid -> nincs (jelentős) inzulinszint emelkedés -> nincs zsírraktározás kóros mértékben, azaz 'elhízás'. Nincs betegség. (Szintiszoli figyelj!)
Vércucum 5 körül van. Ez természetes, nincs szükségem mérésre.
"Amit meg en irtam az a normalis elettani folyamat. Keress ra a neten hogy mi tortenik akkor az emberrel ha nincs cukor es inzulin a vereben"
Mindkettő van. Mondom, nekem nyugalmiban kb. 5mmol/liter a cukrom (ez a mértékegység? jól tudom?) és valamennyi inzulin is lehet, nem tudom, lényeg hogy a glukagon dominál.
"a ketoacidotikus koma, coma diabeticum es hipoglikemias koma szavakat keresd"
Miért keressem? Nem keresek betegségeket, én még ott tartok hogy az egészséget akarom megtanulni minél jobban. Majd, egyszer.. de te ilyen cukorbetegséggel összefüggő dolgokat írtál. Ez megint a szénhidrátevés következménye, tehát megint beteg táplálkozásból származó betegséggel érvelsz. Nem, az egészségről beszéljünk szerintem.
"Az inzulin kivalasztodasat ugyanis nem csak szenhidrat fokozza.... pl husfogyasztas utan az aminosavak fokozzak az inzulin kivalasztasat a hasnyalmirigyben, ezzel segitve az izmokban mint protein valo beepulesuket."
ÍGY VAN. Látszik, hogy nem csak én tanulok, hanem mások is. De ezt nem vontam eddig sem kétségbe. Azt írtam, hogy ha nem emelkedik meg az inzulinszint akkor nem történik elhízás (salátaevésre, zsírevésre nincs jelentős inzulinválasz) húsevésre pedig alacsony, de húsevés mellett már bizony lehet kicsit hájasodni, bár azért ez még mindig nem egy jellemző folyamat, hiszen a húsokban lévő aminosavakra az inzulinszekréció azért nem éppen nagy.
"Egyebkent arrol nem is beszelve hogy a szenhidratszegeny taplalkozas a glukagon szint emelkedeset eredmenyezi, ami noveli a vercukorszintet."
Erre nem tudok mit reagálni. Rendben, biztos így van :)
"Hidd el, a szervezet nem ostoba, nem lehet atverni. Megvan nalad is az alap vercukor inzulin szint taplalkozasnal inzulinemelkedessel."
Igen - nem.
Elhiszem, hogy a szervezet nem ostoba. Tudom, hogy megvan az alap vércukorszint (a májunk termeli) és biztos van egészséges inzulin/glukagon egyensúly. Erről nem kell tájékoztatnod :)
De táplálkozásnál már nem ilyen egyértelmű amit állítasz. Evés után az inzlulinszint változást kérlek, hogy soroljuk osztályokba. Mert nem mindegy, hogy valaki ketogén életmódot folytat, és gyakorlatilag nincs inzulinszint emelkedése, így lassul az öregedési folyamata, nem hízik, nem lesz rákos stb.
Átlagos egészséges táplálkozás mellett alacsony inzulinszint emelkedést okoz a húsfogyasztás, a zöldségekben jelenlévő keményítő (pl. most ettem céklát) de ez nem kóros szint, és 3. csoportba tartozik a megbetegedéssel járó táplálkozás, a nyugati étrend a maga keményítőben, cukorban gazdag ételeivel, a tejtermékekkel.
3 nagyon különböző cukor a gyakorlatilag semmi inzulinemelkedéstől (és hízás elkerülésétől) a kórosan magas inzulinválaszig, azaz a keményítőevésig és a civilizációs betegségekig (elhízás, gyulladások, szív-érrendszeri betegségekig).
Ne beszéljünk el egymás mellett, alapvető dolgokban én nem mondtam ellent. Van nyugalmi vércukorszint, de ez nem jó ha nagyon megemelkedik evés után = nem eszem pizzát, kenyeret stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!