Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hosszabb távon 170g szénhidrát...

Hosszabb távon 170g szénhidrátbevitel kevés?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

28 éves srác vagyok.

178 centihez 72 kiló párosul.

Régebben volt rajtam felesleg, és most aránylag egy jó szintre sikerült lefogynom.

Heti 4 alkalommal végzek súlyzós edzést.

A kérdésem az lenne, ha véglegesen beállnék napi 170g szénhidrátra az kevés lenne e hosszabb távon és megsínylené e a szervezetem? ( agy, szív, vérkeringés...stb.: )

Ilyen testsúlyhoz mennyi lenne az optimális szénhidrátmennyiség ami rendszeres edzés mellett még nem okoz különösebb visszahízást?

Jobb lenne felemelni a szénhidrátfogyasztást 200g körülire?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. nov. 13. 02:18
 1/3 A kérdező kommentje:
Az utóbbi fél évben napi 120g szénhidráton voltam csak.
2013. nov. 13. 02:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Még a 120g is számíthat soknak.

Edzést simán lehet bírni 120g ch mellett, attól függ mennyi fehérjét/zsírt eszel.

Tehát a 170g ch nem lehet kevés, bár az sem mindegy milyen szénhidrát. Keményítőből igazából sok.. vagy fölösleges.

2013. nov. 13. 23:04
 3/3 Philipp Gábor ***** válasza:
Az elég is lehet ha hízékony vagy de akkor a hosszú felszívódású szénhidrátokat kell előnyben részesíteni.
2014. jan. 15. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!