Biztos károsabb a cukor, mint a (mesterséges) édesítőszerek?
főként az eritrit érdekelne. teljesen biztos, h azt lehet bátran fogyasztani?
akkor sem lesz baj, "ha orrba-szájba" nyomja az ember?
Én úgy tudom a xilit az magyarul nyirfacukor.
Mondjuk érdekelne hogy az amit 1800 ft-ért vett itt valaki, abban hogy tényleg az van-e. Mert én 11 euróért láttam kilóját bioboltban. Pedig szivesen venném azt, de hát a fránya ára...
"Én úgy tudom a xilit az magyarul nyírfacukor. "
Igen, de amit nyírfacukor néven látsz árulni irtó drágán (nem kétezer, hanem inkább 4-5ezer körül van emlékeim szerint), az természetesen a nyírfanedvből kivonva készült, amit meg xylitként veszel olcsóbban, azt szintetikusan állították elő.
Én stevia port használtam már teába, volt egy pici mellékíze, de hozzá lehetett szokni.
sziasztok!
Én azt olvastam, hogy az édesítőszerek (mindegy, hogy természetesek vagy mesterségesek-e) azért jobbak, mert a cukor hosszú távon megnöveli bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát és a legtöbb ember sokkal több cukrot elfogyaszt, mint amennyi a napi ajánlott mennyiség lenne. A laboratorium.hu cikkében számos kérdésre választ kaphattok a témában: [link]
A mesterséges édesítők sokkal károsabbak, mint a mértékletes cukorfogyasztás.
Azt a sok áltudományos babonaságot, amit a cukormentes étrend rákgyógyító hatásáról összeírtak, jobb ha elfelejted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!