Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Biztos károsabb a cukor, mint...

Biztos károsabb a cukor, mint a (mesterséges) édesítőszerek?

Figyelt kérdés

2013. nov. 11. 03:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ó én tudom, hogy a rák alapvető (és valószínűleg egyben a leghatékonyabb) kezelése a ketogén táplálkozás :)
2014. jan. 8. 20:13
 12/22 anonim ***** válasza:
Valami személyes tapasztalatod van netalántán?
2014. jan. 8. 20:42
 13/22 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkettő káros. Én egyikből sem ennék. Amit helyette bevinnék a szervezetembe: zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, kevés tejtermék és hal.
2014. márc. 25. 23:38
 14/22 A kérdező kommentje:

főként az eritrit érdekelne. teljesen biztos, h azt lehet bátran fogyasztani?

akkor sem lesz baj, "ha orrba-szájba" nyomja az ember?

2014. ápr. 2. 11:01
 15/22 anonim ***** válasza:
A 2-esnek üzenném: én úgy tudom, hogy amit xylit néven veszel a boltban, az nem természetes, ugyanis mesterségesen állítják elő. A természetes változata nyírfacukor néven fut.
2014. ápr. 2. 11:08
 16/22 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom a xilit az magyarul nyirfacukor.

Mondjuk érdekelne hogy az amit 1800 ft-ért vett itt valaki, abban hogy tényleg az van-e. Mert én 11 euróért láttam kilóját bioboltban. Pedig szivesen venném azt, de hát a fránya ára...

2014. ápr. 2. 13:54
 17/22 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy én vettem stevia cseppeket. Szintén 11 euró volt egy üveg. Kávéba tettem de ihatatlan lett. Viszont recepteket nem igazán találok rá, hogy kipróbálhatnám hogy úgy milyen az ize. Ez a kettő a nyirfacukor és a stevia állitólag egészséges. Még. Most. Aztán lehet 10 év múlva ezt is kikiáltják egészségtelennek mint mindent a mai életben..
2014. ápr. 2. 13:57
 18/22 anonim ***** válasza:

"Én úgy tudom a xilit az magyarul nyírfacukor. "

Igen, de amit nyírfacukor néven látsz árulni irtó drágán (nem kétezer, hanem inkább 4-5ezer körül van emlékeim szerint), az természetesen a nyírfanedvből kivonva készült, amit meg xylitként veszel olcsóbban, azt szintetikusan állították elő.

Én stevia port használtam már teába, volt egy pici mellékíze, de hozzá lehetett szokni.

2014. ápr. 2. 16:27
 19/22 gaborka99 válasza:

sziasztok!

Én azt olvastam, hogy az édesítőszerek (mindegy, hogy természetesek vagy mesterségesek-e) azért jobbak, mert a cukor hosszú távon megnöveli bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát és a legtöbb ember sokkal több cukrot elfogyaszt, mint amennyi a napi ajánlott mennyiség lenne. A laboratorium.hu cikkében számos kérdésre választ kaphattok a témában: [link]

2014. máj. 12. 13:03
 20/22 anonim ***** válasza:

A mesterséges édesítők sokkal károsabbak, mint a mértékletes cukorfogyasztás.

Azt a sok áltudományos babonaságot, amit a cukormentes étrend rákgyógyító hatásáról összeírtak, jobb ha elfelejted.

2014. aug. 28. 05:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!