Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hasmenést okozó élelmiszer?

Hasmenést okozó élelmiszer?

Figyelt kérdés
Egy alapélelmiszert keresek, ami természetes összetevőjénél fogva hashajtó hatású.

2013. nov. 4. 18:17
 1/8 anonim ***** válasza:
joghurt, aszaltszilva
2013. nov. 4. 18:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Mindenkinél más...Állítólag a szilva sokaknál ilyen, mivel szorbitot tartalmaz, ami hashajtó hatású.

Egyszer megkínáltam szilvával egy szobatársamat, másnap egész nap hasmenése volt (1 db szilvától!!), nem is értettem...Én meg megehetek egy kilót vagy egy bödön szilvalekvárt és leküldhetem egy liter tejjel, nem történik semmi.

Olyan élelmiszer szerintem nincsen, ami MINDENKINÉL egyformán hasmenést eredményez.

2013. nov. 4. 18:26
 3/8 A kérdező kommentje:

Ez nem túl bíztató rám nézve, ugyanis nekem sem meg a hasam a szilvától, tejtől, joghurttól. Nos, a gyógyszerek talán produkálnának valamit, viszont nem vagyok patikapárti.

Ma több (sokkal több) süteményt fogyasztottam - lelki okokból kifolyólag - mint amennyit szabadott volna, és valamilyen úton-módon meg kell szabaduljak ezen kalóriáktól. Miután a hánytatás sem az én asztalom, marad a hasmenés... De hogy mivel tudnám elérni, arról gőzöm sincs.

(Ma 800 kcal helyett 1100-at vittem be... Nem szabadott volna, de megtettem.)

2013. nov. 4. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Füge. Ez még neked is hatásos lenne. Tuti.

Férjemnek igen strapabíró gyomra van, de a füge még őt is leülteti a wc-re.

2013. nov. 4. 19:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja, a fügének a sok nagyon apró magja pucolja ki a beleket.
2013. nov. 4. 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:

800 helyett 1100... csak nem éhezik valaki? (süti ide vagy oda)

ne hányj, ne foss, egészségedre, igyál teát és feküdj le aludni. nem kell "megszabadulni" azoktól a kalóriáktól - juj még a hideg is ráz ettől a kifejezéstől...

milyen süti volt egyébként? :)

2013. nov. 4. 22:51
 7/8 A kérdező kommentje:

Utolsó: Wales-i tradícionális sütemény volt (Welsh Cake). Az íze olyan, mint a mézeskalácsé, mégis puhább, omlósabb a tésztája, ami mazsolát is tartalmaz.

Meggyugvásomra szolgált, hogy a ma reggeli mérésem alapján nem híztam tőle. Jobb is, hogy nem csináltam magamnak hasmenést, felesleges lett volna.

2013. nov. 5. 11:41
 8/8 anonim ***** válasza:
na látod :) finomnak hangzik egyébként.
2013. nov. 5. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!