Tojássárgájának, répának, sütötöknek mi adja a sárga színt?
Figyelt kérdés
2013. nov. 4. 12:17
1/3 Miklós G. válasza:
A répának a Béta-karotin, véleményem szerint a sütőtöknek is.... A tojássárgájának valami egészen más dolog, erről sajnos nincs tudomásom.
2/3 Grielean válasza:
A tojássárgája színe úgy tudom, a kéntől származik. (Amikor a tojás megzápul, akkor ez a kén kezd átalakulni kénhidrogénné, ennek van az a jellegzetes, erős szaga)
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2013. nov. 4. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!