Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit egyek, ha? (bővebben lent)

Mit egyek, ha? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Elég egészségetelenül táplálkozom, de egyszerűen nem bírok egészséges ételeket enni. Nagyon sok kenyeret eszem, meg húst...

Igy nőttem fel, a gyümölcsöktől, zöldségektől - ha csak azt eszem (kenyeket, húst, más nehéz/zsíros ételeket) nem, akkor rosszul vagyok... hányingerem van, megfájdul a fejem, nem lakok jól, tehát nem érzem jól magam.

Még semmi bajom nincs, fiatal vagyok, de tudom hogy hosszú távon ártok az egészségemnek, a szervezetemnek...

Az utóbbi időben próbáltam kivonni a kenyeret az étrendemből, néhány napra sikerült de csak vissza tértem, mert egyszerűen nem tudom mit egyek, hogy jól lakjak!

Igy meg folyton az evés járt a fejemben, meg a kenyér...

Nem vagyok kövér, sem túlsúlyos (172 cm magas, 54 kg), narancsbőröm viszont van rendesen... Tudom, hogy a táplálkozásomon kéne változtatnom, de elég nehéz egy ilyen családban, ahol mindenki a "szemetet" eszi...

Mit tanácsoltok? Nagyon megköszönnék minden ötletet, tippet!

2013. nov. 2. 18:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy cipőben járunk... bár én nem vagyok rosszul a pusztán gyümölcs-zöldség étrendtől sem... amennyit tudsz, egyél folyamatosan zöldséget és gyümölcsöt, de nem csak azt...

Kérdd meg a szüleidet, hogy vegyenek zöldséget és gyümölcsöt... és fogyaszd őket...

Nekem ezzel így nagyjából sikerült egészségesnek mondható étrendet összeállítani...

Igazán akkor fogsz tudni teljesen egészségesen étkezni, ha elköltözöl a családi fészekből, és magadnak kell megteremteni a dolgokat...

Kitartás! :)

2013. nov. 2. 18:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Remélhetőleg az már nincs olyan messze, minimum egy-két év. :)

Köszi, neked is!

2013. nov. 2. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:
készítgess magadnak otthon kefírt szerintem
2013. nov. 2. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!