Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet ez a hanytatas miatt?

Lehet ez a hanytatas miatt?

Figyelt kérdés

Nem vallom magam bulemiasnak mert nem hanytatom magam rendszeresen, de kb 2 hete minden masnap hanytatom magam ha megszegem a dietat, es azota sokkal rosszabbul erzem magam fizikailag is. hanyas utan a szivem a torkomban dobog, ki akar ugrani. ugyan ez van edzes kozben is pedig lassu monoton aerob edzest csinalok. nagyon elfaradok ha egy keveset lepcsozok kapkodom a levegot. eddig nem volt baj a szivemmel kb 4 eve voltam ekgn akkir azt mondtak h nagyon kicsi szivzorejem van de nem is kell vele foglalkozni. ajulasra hajlamos vagyok pl. vervetelnel vagy ha nincs levego. meg annyi hogy mikor tobbet eszek picit masnapra bevizesedek, de nem nagyon csak annyira h azert erzem h dagadtabb a kezem es a labam, meg mintha legalabb 2kgt hiztam volba ami gondolom viz.

egyik nap mikor hanytattam magam es mindent kivittem magambol es felaltam hogy kioblitsem a szam csillagokat lattam elhomalyosodott a kep es muszaj volt a foldre fekudnom es kerni egy pohar vizet, ha nem ittam volna utolso erommel egy kortyot elajultam volna.

tudom h undorito tema de ketsegbe vagyok esve.

mit csinaljak?

ha eletmodot valtok teljesen es nem eszem cukrot lisztet elhagyom a hanytatast rendszeresen mozgok javulhat?

vagy orvos? nem szeretnem neki elmondani mert nem akarok pszichologushoz menni

2013. okt. 23. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Életmódváltásssal szerintem rendeződhet.

Ne egyél kenyeret, lisztes dolgokat (péksütemény, stb), rizst és egyéb magas kalóriával rendelkező élelmiszereket.

Paleolit táplálkozás sokaknak bevált.

Ha lelki okai vannak annak hogy hánytatod magad akkor menj pszichológushoz, semmi hátrányod nem származik belőle: a pszichológus nem pszichiáter, nem fogsz gyógyszereket kapni, senki ismerős (elvileg) nem tudhatja meg, ha nem mondod el nekik...

Pszichológust köti a titoktartás.

2013. okt. 23. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Jaa és nincs jó hatással a szervezetedre (szerintem) ha hánytatod magad, gondolom az elgyengülés ennek a jele, ez valamiféle jelzés.
2013. okt. 23. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Ne hánytasd magad semmiképpen!!! Egy jó diétába bele kell férjen az is, ha (kicsit!) túlléped egy-két nap. A hánytatás kicsinálja a szervezetedet, igen, amiatt van ez. Nem akarnád leírni nekünk, hogy egy nap mit, mennyit eszel?
2013. okt. 23. 18:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy ez bizony már kezdődő bulimia, és pszichológusnak kell segítenie a feldolgozásában, ha nem tudod magadtól abbahagyni az önhánytatást és továbbra is kényszerít rá a bűntudatod.
2013. okt. 23. 18:08
 5/6 A kérdező kommentje:

ha dietazom akkor delelott egy furt szolo, 2 db muzli csoki, itthon csirkemell, pl tojassal, vagy natur joghurt, esetleg piritos ha semmi kajs nincs itthon vagy zabpehely, ilyesmi vacsira is, ilyenkor jo a kozerzetem is

ha nagyon elrontom akkor kb 3 tabla csoki, hamburger, melegszendvics meg minden amut megkivanok

ma : 5 db muffin, 1adag tejbedara kakaoval, keves petrezselymes krumpli hussal

holnaptol tenyleg odafigyelek ra hogy mit eszek !

a pszichologushoz meg igazabol elmennek de nem ismerwk egy jo ingyenest sem anyunak meg

vegkepp nem mondom ugyanis nem ertene meg. mar lassan 18 leszek nelkule akarom megoldani

2013. okt. 23. 18:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen,még az elején vagy a bulimiának,de ez már annak számít. Egyél minimális barna,teljes kiőrlésű pékárut,sovány húsokat,halat,sok zöldséget és ha édességre vágysz az müzli,gyümölcs legyen. Csoki nélkül simán meg lehet lenni. Ha úgy veszed észre,hogy egyedül nem boldogulsz ne várj sokáig,inkább kérjél segítséget pszichológustól.
2013. okt. 23. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!